Nogometaši Chelseaja so začeli sezono tako odlično, da njihovi navijači že kupujejo letalske vozovnice za termin finala lige prvakov, ki bo letos 6. junija v Berlinu. Letalska vozovnica iz letališča v Gatwicku je pri družbi Easyjet pred kratkim stala 96 funtov (od 5. do 7. junija) in skoraj vse so že prodane. »Poznam vsaj 25 ljudi, ki so kupili vozovnico,« dejal eden od lastnikov Chelseajeve sezonske vstopnice. Veliko povpraševanje je kmalu povzročilo dvig cen pri preostalih ponudnikih. Tako naj bi po poročanju britanskih medijev družba British Airways ponujala lete v Berlin kar za 700 funtov, a je cena v teh dneh padla na dobrih 500 funtov. Velik naval iz Londona v Nemčijo pa ne bi bil nič novega. Enako je bilo predlani, ko je Chelsea igral v finalu lige prvakov v Münchnu, ko je na pot odšlo 30.000 navijačev modrih.

Toda dejstvo, da Chelsea v ligi prvakov in v angleški ligi letos sploh še ni izgubil in je le dvakrat remiziral, ni edini razlog za velik optimizem ljudi, ki jim srce bije za ta angleški klub. Še bistvo večji je, da trener Jose Mourinho klub vodi drugo sezono zapored, ki je bila za portugalskega stratega vedno najboljša, ne glede na to, kje je deloval. Tako je v svoji drugi sezoni pri Portu osvojil ligo prvakov, to mu je uspelo tudi pri Interju, z Realom pa je v drugi sezoni osvojil špansko ligo, ko je postavil rekord po osvojenih točkah (100), doseženih golih (121) in največji razliki v zadetkih (+89).

Angleški mediji v teh dneh Mariboru ne posvečajo prav velike pozornosti. Znova se bolj ukvarjajo z Mourinhom, ki ima skrbi s poškodbo svojega najboljšega igralca Diege Coste. Portugalec je še toliko bolj nezadovoljen, ker se je njegov napadalec poškodoval na reprezentančnih obveznostih. »Costa proti Mariboru ne bo igral in nimam ideje, kdaj bo nared,« je dejal Jose Mourinho. »Vse, kar lahko rečem, je, da je bil po tekmi z Arsenalom zdrav, nato pa je odšel na reprezentančni zbor. Igral je dve izjemno pomembni tekmi proti Slovaški in Luksemburgu, potem pa se je vrnil v takšnem stanju, da ne more igrati za svoj klub,« je s kančkom cinizma Mourinho ošvrknil špansko reprezentanco. »Prepričan sem, da bo nared sredi novembra, ko bodo nove reprezentančne tekme. Do takrat ga bomo pozdravili.«

V finalu lige prvakov je Chelsea igral dvakrat. Prvič leta 2008 v Moskvi, ko je izgubil proti Manchester Unitedu po strelih iz najstrožje kazni. Tedaj je bil trener malo znani Avram Grant. Popravni izpit so Londončani imeli štiri leta kasneje v Münchnu, ko jim je sreča vrnila z obrestmi. A tedanja pot do prvega evropskega naslova se za Chelsea ni začela dobro. Zaradi poraznih rezultatov je moral trenerski stolček hitro zapustiti Andre Villas - Boas, nasledil pa ga je njegov pomočnik Roberto Di Matteo. Neverjetna zgodba se je začela v Neaplju v osmini finala. Chelsea je že zaostajal z 1:3, Ashley Cole pa je izbil žogo iz golove črte, drugače bi bilo 4:1 za Napoli. To bi bila pred povratno tekmo prevelika prednost, tako pa so modri napredovali po podaljšku. V polfinalu so nato naleteli na Barcelono, ko so vsi pričakovali, da bodo Katalonci napredovali brez težav, a Chelsea proti Barci sploh ni izgubil. V finalu je potem Chelsea na domačem stadionu Bayerna zaostajal še v 82. minuti, toda modre je v podaljšek srečno popeljal Didier Drogba, ki je zadel tudi odločilno enajstmetrovko.

Nogometni klub Chelsea sicer prihaja iz istoimenske regije Londona, ki velja za eno najbolj prestižnih mestnih četrti. Stanovanja in hiše so med najdražjimi v Londonu, čeprav sploh niso nič posebnega. Razlog je v tem, da v Chelseaju že več desetletij živijo številni slavni in tudi premožni ljudje, s čimer so temu mestnemu predelu vdihnili ekskluzivnost in poseben čar, zaradi katerega tja prihajajo tudi mnogi turisti. Med drugimi sta v Chelseaju živela pisatelja Agatha Christie in Mark Twain, poet Oscar Wilde, pa glasbeniki Mick Jagger, Michael Hutchence, Eric Clapton, Bob Marley, filmska igralka Ava Gardner ...