»Vsi delamo napake, a kar šteje, je, da se je za svoje početje opravičil,« je neprimerno obnašanje nogometaša španski javnosti na televiziji hitel opravičevati podpredsednik Barcelone Jordi Cordoner. »Moramo iti daje, saj se je podobno pripetilo že številnim izmed nas. Važno je, da svoje početje obžaluje.«

Kot je poročal španski časnik La Vangurdia, je do incidenta prišlo, potem ko sta policista zaradi neprimerno parkiranega vozila kaznovala Piquejevega brata. Branilca je to močno ujezilo, zato je policista začel zmerjati. Med drugim naj bi jima dejal: »Lahko vaju je sram«, »zaradi vajinega početja mi je slabo« in »mestna policija je prava sramota«.

Na stran 27-letnika se je postavil tudi njegov klubski soigralec Jordi Alba, ki je na novinarski konferenci poudaril, da gre za problem zasebne narave in da občasno vsakdo ravna napačno, obenem pa dodal, da si njegov stanovski kolega zaradi tega ne zasluži kazni s strani kluba.

Pique se je za svoje početje sicer že opravičil in obljubil, da se kaj podobnega ne bo več pripetilo, ob tem pa medije obtožil, da iz muhe delajo slona.

Kot zanimivost velja omeniti, da je bilo opravičilo nogometaša na las podobno tistemu, ki ga je leta 2012 izrekel španski kralj Juan Carlos, potem ko je v javnost prišla informacija, da je v Afriki za zabavo lovil slone.