Španski časnik La Vanguardia je poročal, da je v noči iz sobote na nedeljo prišlo do incident na ulicah Barcelone, v katerega je bil vpleten nogometaš Barcelone.

Okoli pol tretje ure zjutraj so policisti oglobili voznika vozila, ki je bilo pred nočnim klubom 15 minut napačno parkirano na voznem pasu, namenjenem avtobusom. Izkazalo se je, da gre za Piquejevega brata. Nogometaš Barcelone nad kaznijo bratu ni bil navdušen in se je zato zapletel v besedni dvoboj s policisti, ki je po poročanju očividcev kmalu prerasel v žaljenje. Posledica je bila nova kazen, tokrat izrečena zaradi nespoštovanja in žaljenja policista, zaradi česar bo Pique moral tudi pred sodnika za prekrške.

»Ljubosumni ste name, ker sem slaven. Kaznujete me le zato, ker je vaš zaslužek vezan na število izrečenih kazni. In ker ste brez denarja. Ta kazen ne bo nikoli plačana, ker bom poklical vašega šefa in uredil zadevo, vi pa boste zaradi tega v resnih težavah. Polni ste sami sebe, hodite okoli v vaših uniformah in kaznujete ljudi po mili volji, kot da ste darilo boga temu svetu. Ste sramota, vaš poklic in celotna policijska enota je j****a sramota,« naj bi bile besede, ki jih je jezni Pique namenil možem postave, poleg tega pa naj bi tudi zmečkal bratovo kazen in jo vrgel policistom pod noge.