"Iličića tokrat ni zraven. Ni pa odpisan in ni nič narobe. Zahtevam pa določene stvari od igralcev. Če povem po italijansko - 'non abbiamo bisogno di giocatori di fama, ma di fame'. Tako pač je. Rabimo lačne, željne igralce, ne slavnih. To mora biti pri nas prvi kriterij. Še z nekaterimi, ki so na seznamu, se bo treba pogovoriti, kako stvari stojijo," je na novinarski konferenci v novi trgovini Nogometne zveze Slovenije v Ljubljani pojasnil Katanec.

Selektor se je dotaknil tudi vrnitve Kirma in Pečnika na reprezentančni seznam: "Kirm prej ni imel kluba, drugače bi bil že prej zraven. Zdaj ga ima, spet je v pogonu in se je vrnil. Pečnik je dobil še eno priložnost po tem, ko ga na prejšnji akciji ni bilo. Nismo taka reprezentanca, da bi lahko menjali kader iz tekme v tekmo. Ne pozabimo, da nas zdaj čakata dva obračuna, tisti v Litvo bo precej specifičen, tako da potrebujemo igralce z določenimi karakteristikami."

S temi bo lovil ugoden razplet te oktobrske akcije, s katero bo skušal popraviti vtis z uvodnega obračuna in poraza v Estoniji. Na vprašanje, kaj si želi za ti dve tekmi, je Katanec sprva najprej malce v šali izstrelil "šest točk", nato pa v resnejšem tonu nadaljeval: "Nikoli v življenju nisem postavljal pred igralce tega, koliko točk morajo osvojiti. Od igralcev samo želim, da se primerno obnašajo. Vedo, kaj zahtevam. Slovenija ni nikoli šla na kakšno veliko prvenstvo s tem, da je že na začetku bila pod kakšnim pritiskom. Mora pa nas biti strah, moramo se boriti, brez tega ne bo nič. Namreč, niti približno nismo superiorni v katerem koli tehnično-taktičnem elementu."

Reprezentanti se bodo zbrali v nedeljo na Ptuju, tekma s Švico, ki bo jubilejna 200. uradna tekma Slovenije, bo na sporedu 9. oktobra ob 20.45 v Mariboru, z Litvo pa 12. oktobra ob isti uri v Vilniusu. Kot zanimivost velja dodati, da je Slovenija trenutno na lestvici Mednarodne nogometne zveze 53., Švica je deseta, Litva pa 103.