Nekateri igralci Olimpije (Omladič, Mitrović, Zarifović) so svoj trenutek sreče dočakali že na ogrevanju. Pogumno so stopili v krog na sredini igrišča, od kjer jih Jose Mourinho (ob predstavitvi je med vsemi udeleženci tekme prejel najglasnejši aplavz) opazoval, kako se pripravljajo na tekmo, in se rokovali s slovitim trenerjem, s katerim so spregovorili tudi nekaj besed. Posamezniki so dogodek izkoristili tudi za fotografiranje in se s tekmeci dogovarjali za izmenjavo dresov. Za Londončane sta od prve minute prvič zaigrali tudi letošnji okrepitvi iz Španije Cesc Fabregas in Diego Costa. Na veliko veselje Hrvatov, ki so prišli na tribune Stožic, je bil v vratih njihov rojak Matej Delač, medtem ko je bil povratnik v klub Didier Drogba na klopi, vendar ni bil med kandidati za nastop, zato je imel na glavi čepico obrnjeno s ščitnikom nazaj v ameriškem slogu.

V prvem delu, ki se ga je Chelsea lotil v tipičnem slogu za pripravljalno tekmo, je Olimpija z igro na maksimumu zmožnosti držala ravnotežje. Gledalci so jo nagrajevali z aplavzi in obžalovali, ko je zapravila veliko priložnost preko Rodića, ko je ob njegovem strelu z glavo sijajno reagiral vratar Delač. Ljubljančani so povedli v 40. minuti na račun vztrajnosti napada iz druge linije mladega upa Nika Kapuna, ki je stekel na slabo izbito žogo gostov in po sprintu v kazenski prostor neubranljivo zadel s silovitim strelom pod prečko. Vodstvo Olimpije je bil znak za alarm, da je Mourinho na igrišče poslal prvokategornike Cecha, Terrya, Ivanovića, Torresa..., ki so dvignili ritem, ostrino, zato je ob njihovi telesni moči pokalo na vse strani in malo je tekla tudi kri iz nosa. Izenačujoči gol Diega Coste je bil darilo izkušenega Matića z napačno začetniško podajo, zmagoviti Zuomaja pa posledica obleganja, medtem ko jim je tretjega, od Ivanovića, sodnik neupravičeno razveljavil. To je povzročilo burno reakcijo Mourniha, a ima takšen ugled, da ga sodnik Obrenović ni upal izključiti, čeprav je hodil kar po igrišču. V zadnjih 25 minutah, ko so dobili priložnost številni rezervisti, je Olimpija lovila izenačenje, a Vukčević, Omladič in Burgić niso imeli spretnosti, moči in natančnosti, da bi ukanili Cecha. Zlasti Jović, Mitrović, Omladič, Rodić in Kapun so poželi pohvale, da so igralci iz pravega testa, medtem ko Šporar ni upravičil slovesa talenta, za katerega bi kupci odšteli milijone evrov.

»Odigrali smo fantastično tekmo, ki nam je dala nove izkušnje in zagon. Dogodek je bil pravljica za Olimpijo, a dejansko nismo naredili še nič. Naša realnost je državno prvenstvo in naslednja tekma z Radomljami. Želimo biti čim višje, sicer pa gremo iz tekme v tekmo,« je povedal trener Olimpije Darko Karapetrović. Ni hotel komentirati prestavitve tekme z Mariborom, obenem ne more računati na Džafića, Djermanovića in Škarabota, ki se ne strinjajo z znižanjem zaslužka.