Italijanska reprezentanca je slabo opravila zadnji domači test pred odhodom na svetovno prvenstvo v Braziliji. V prijateljski tekmi so se Italijani v Perugii razšli le z nedoločenim izidom 1:1 (1:0) z nogometnim malčkom Luksemburgom.

Začetek tekme je sicer nakazal, da ne bo presenečenja, saj je Claudio Marchisio zadel že v deveti minuti. Toda nadaljevanje je bilo slabo, Italija je sicer dvakrat zadela okvir vrat, zato pa je Maxime Chanot v 85. minuti poskrbel za izenačenje in za enega največjih uspehov Luksemburga.

Italija je tako doživela že drugo razočaranje v testnih tekmah, saj se je pred dnevi razšla z Irsko z 0:0, ko je za nameček zaradi poškodbe izgubila še Riccarda Montoliva.

Italija bo v Braziliji, kamor potuje v četrtek, v skupini D igrala z Anglijo, Urugvajem in Kostariko.

Nizozemci premagali Wales

Nizozemska nogometna reprezentanca je v pripravah na bližnje svetovno prvenstvo v Braziliji danes v prijateljski tekmi gostila Wales in zmagala z 2:0 (1:0). Za oranžne je v prvem polčasu dvoboja v Amsterdamu zadel Arjen Robben (32.), končni izid je postavil Jermain Lens v 76. minuti.

Nizozemci bodo na SP igrali v skupini B z branilci naslova Španci, Avstralci in Čilenci.

Angleži in Ekvadorci brez zmagovalca, rdeča kartona za vročekrvneža

Udeleženca svetovnega prvenstva v Braziliji Ekvador in Anglija sta se na prijateljski tekmi v Miamiju razšla brez zmagovalca z izidom 2:2 (1:1). Anglija je igrala z več rezervisti, tekmo pa sta zaznamovala tudi rdeča kartona.

Ekvador je v vodstvo povedel Enner Valencia v osmi minuti, izenačil pa je Wayne Rooney v 29. V drugem polčasu so povedli Angleži prek Rickieja Lamberta (51.), a je za izenačenje nato poskrbel Michael Arroyo (70.).

Zaradi obračunavanja pa sta Antonio Valencia in Raheem Sterling tekmo končala z rdečima kartonoma v 79. minuti.

Angleži bodo v Braziliji igrali v skupini D z Urugvajem, Kostariko in Italijo, Ekvador pa v skupini E s Švico, Francijo in Hondurasom.

Argentinci brez težav čez T&T

Argentinska reprezentanca, ki bo v Braziliji eden največjih favoritov za končno zmago, pa je v Buenos Airesu s 3:0 premagala Trinidad in Tobago.

Odpor gostov je v sodniškem dodatku prvega polčasa zlomil Rodrigo Palacio, delo pa sta v drugem delu tekme dokončala Javier Mascherano in Maxi Roriguez.

"Tekma je bila koristna, naši tekmeci so se predvsem v prvem polčasu zaprli v obrambo, pričakujemo, da bodo tako igrali tudi naši tekmeci v prvem delu SP," je dejal prvi argentinski zvezdnik Lionel Messi o tekmi, na kateri so se on in soigralci kljub premoči v prvem polčasu dolgo mučili z izrazito obrambno usmerjenimi tekmeci.

Argentina bo naslednjo tekmo igrala 7. junija v La Plati, njena tekmica bo Slovenija. Na SP bodo Argentinci igrali v skupini F z Bosno in Hercegovino, Iranom in Nigerijo.

Sloni čez Salvador

Po porazu proti debitantki na mundialu BiH je izbrana vrsta Slonokoščene obale na prijateljskih nogometnih tekmah v sklopu priprav na SP le iztržila zmago. V teksaškem Friscu so sloni z 2:1 (2:0) premagali Salvador z zadetkoma Gervinha in Didierja Drogbaja v prvem polčasu. Arturo Alvarez je bil v 76. minuti uspešen pri strelu z bele točke za 1:2.

Slonokoščena obala bo na SP igrala v skupini C s Kolumbijo, Grčijo in Japonsko.