Na pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom v nogometu sta se sinoči v Rotterdamu pomerili Nizozemska in Gana, ki bosta nastopili na bližnjem mundialu v Braziliji. Boljši so bili domači, edini gol pa je že v šesti minuti dosegel Robin van Persie.

Čeprav so dosegli le en zadetek, so domači pokazali boljšo igro, Arjen Robben je bil dvakrat zelo blizu drugemu zadetku, Gana pa je bila prek Kevin-Princa Boatenga nevarnejša ob koncu tekme.

Nizozemci bodo zadnjo tekmo v pripravah na SP odigrali proti Walesu, na SP pa bodo v skupini B s Španijo, Čilom in Avstralijo. Gana pa bo imela zadnji test proti Južni Koreji, na SP pa se bo v skupini G merila z Nemčijo, Portugalsko in ZDA.

Portugalska in Grčija brez golov

Portugalci in Grki so se razšli brez zmagovalca in brez golov, domači reprezentanci v Lizboni pa se je poznala odsotnost prvega zvezdnika Cristiana Ronalda, Grki pa so imeli ob akciji Ioannisa Fetfatzidisa celo lepo priložnost za zmago.

Portugalska bo pred odhodom v Brazilijo igrala še dve tekmi, z Mehiko in Irsko, na SP pa bo tekmica Nemčije, Gane in ZDA. Grke pred SP čakata še prijateljski tekmi z Nigerijo in Bolivijo, v Braziliji pa dvoboji v skupini C s Kolumbijo, Japonsko in Slonokoščeno obalo.

Italijani brez golov proti Irski, Montolivo poškodovan

Testna tekma italijanske nogometne reprezentance pred svetovnim prvenstvom v Braziliji se za zahodne sosede ni končala najbolje. Ne le, ker so se v Londonu z Irsko razšli brez golov, za nameček se je poškodoval še Riccardo Montolivo, ki so ga morali z igrišča odnesti na nosilih.

Italijanski selektor Cesare Prandelli je proti Irski sicer veliko igralcev prve postave pustil na klopi, 29-letnega Montoliva pa je poslal na zelenico, kjer si je po prvih podatkih po dvoboju z Alexom Pearcejem zlomil golenico in bo moral po vrnitvi iz britanske prestolnice na operacijo. Dejstvo, da Montoliva ne bo na SP, je potrdil tudi Enrico Castellacci, zdravnik italijanske vrste.

"To je zelo žalosten, tragičen trenutek. Riccardo si tega ni zaslužil. Je ključen igralec moštva, duša ekipe. Vsi smo pretreseni, lahko si le mislimo, kako se šele on počuti," je svoje občutke strnil Prandelli.

Da bi bile stvari za azzurre še slabše se je poškodoval tudi Alberto Aquilani, igralec Fiorentine, ki je zamenjal Montoliva, in je moral zapustiti igrišče še pred koncem prvega polčasa.

Italija bo na SP igrala v skupini D z Urugvajem, Kostariko in Anglijo.

Mehika premagala Ekvador, vendar ostala brez pomembnega igralca Montesa

Mehika je v prijateljski pripravljalni tekmi pred odhodom na svetovno nogometno prvenstvo v ameriškem Arlingtonu s 3:1 premagala Ekvador, vendar ostala brez pomembnega igralca. Prvi zadetek je dosegel Luis Montes v 33. minuti, vendar se je le dve minuti pozneje poškodoval in zaradi zloma noge ne bo mogel nastopiti na SP v Braziliji.

Montes, igralec sredine igrišča, se je poškodoval v boju za žogo z Ekvadorcem Segundom Castillom. Iz igrišča so ga odnesli na nosilih pred skoraj 85.000 gledalci na stadionu Dallas Cawboys, ki so večinoma navijali za Mehiko. Tiskovni predstavnik te reprezentance Israel Marquez je takoj po tekmi dejal, da obstaja verjetnost zloma piščali in goleni. Tudi Castillo si je poškodoval koleno in je njegov nastop na SP vprašljiv.

Zadetki Marca Fabiana in Giovanija dos Santosa za zmagovalce ter Ennerja Valencie za Ekvador so bili zato potisnjeni v ozadje. "Montes je izjemno pomemben člen v naši ekipi, saj je bil v najboljši formi med vsemi," je bil razočaran mehiški selektor Miguel Herrera.

Mehka bo v torek igrala še proti Bosni in Hercegovini ter v petek proti Portugalski, nato pa bo v predtekmovalni skupini A na SP nastopila v dvobojih z Brazilijo, Kamerunom in Hrvaško. Ekvador bo pred potjo v Brazilijo v sredo igral še z Anglijo, na SP pa je v skupini E, v kateri so še Švica, Francija in Honduras.