Selektor italijanske nogometne reprezentance Cesare Prandelli je objavil širši seznam 30 kandidatov za nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji. Med njimi je tudi kontroverzni Antonio Cassano, ni pa Alberta Gilardina in Luce Tonija, ki je v tej sezoni z 20 goli drugi strelec serie A.

Italija bo na SP sicer igrala v skupini D skupaj z Urugvajem, Anglijo in Kostariko.

Nizozemci brez Van der Wiela

30 igralcev, med katerimi bo izbral 23-erico, ki bo nastopila na junijskem svetovnem prvenstvu, je objavil tudi nizozemski selektor Louis van Gaal. Ne njem malce presenetljivo ni branilca Paris St. Germaina Gregoryja van der Wiela.

Nizozemska bo na SP igrala v skupini B z branilko naslova Španijo, Čilom in Avstralijo.

Argentinci brez Teveza

Razširjen seznam reprezentantov za nogometno SP v Braziliji je objavil tudi argentinski selektor Alejandro Sabella. Med presenečenje vsekakor sodita vabilo veteranu Manchester Cityja Martinu Demichelisu ter da na spisku ni Carlosa Teveza, ki blesti v torinskem Juventusu.

Demichelis se v reprezentanco vrača po letu 2011. Manjše presenečenje je tudi poziv nogometašu Catanie Fabianu Rinaudu in Gabrielu Mercadu, ki igra za River Plate. Zanimiv bo končni spisek Argentine, saj si je Sabella pustil kar precej manevrskega prostora, na širšem seznamu pa so tudi poškodovani Fernando Gago, Augusto Fernandez in Angel Di Maria.

Argentina bo v predtekmovanju na SP igrala v skupini z BiH, Nigerijo in Iranom, zelo pomembna v pripravi pa bo za Sabello tudi prijateljska tekma 7. junija v Buenos Airesu s Slovenijo.

Portugalski seznam brez presenečenj

Širši seznam 30 imen reprezentance Portugalske ni presenetljiv, saj je selektor Paulo Bento vpoklical vse svoje najboljše nogometaše s Cristianom Ronaldom na čelu.

Portugalci bodo na SP igrali v težki skupini z Nemčijo, Gano in ZDA.

Kolumbijci računajo na Falcaa

Selektor nogometne reprezentance Kolumbije Jose Pekerman je na širši seznam 30 nogometašev vključil tudi poškodovanega napadalca Radamela Falcaa. Osemindvajsetletni Falcao si je januarja poškodoval kolensko vez in je bil vse od tedaj v dvomih za nastop na SP. Kolumbija bo na mundialu zaigrala prvič po letu 1998.

Seznam selektorja Pekermana je podoben tistemu za južnoameriške kvalifikacije, skupek 30 imen pa bo do 2. junija skrčil na 23. Poleg Falcaa so ključni igralci moštva še James Rodriguez, Fredy Guarin, Camilo Zuniga in Cristian Zapata.

Kolumbija bo na SP igrala v skupini C, kjer so še Grčija, Slonokoščena obala in Japonska.

Deschamps razkril 23 imen, med katerimi ni Nasrija in Abidala

Selektor francoske nogometne reprezentance Didier Deschamps pa je objavil že skrčeni seznam 23 igralcev, ki jih bo popeljal v Brazilijo. Strateg "trikolorov" je za vsak slučaj obelodanil še seznam rezerv, ki bi vskočile v primeru poškodb. Niti na njem pa ni Samirja Nasrija iz Manchester Cityja in Monacovega kapetana Erica Abidala.