Brazilci so pred svetovnim prvenstvom na vseh stavnicah največji favorit za nov, že šesti naslov svetovnih prvakov. Takšen status so si pridobili predvsem z lanskimi odličnimi predstavami na pokalu konfederacij, ki naj bi štel kot pravšnji pokazatelj razmerja moči med najboljšimi reprezentancami. Takrat so Brazilci v finalu s 3:0 premagali Špance in prekinili njihovo vladavino ter poskrbeli za evforijo v domovini, ki se bo v prihodnjih tednih še povečevala.

Beckenbauer se strinja z oceno, da so Brazilci prvi favorit za končni uspeh na mundialu na domačih tleh, za edinega pravega tekmeca, ki lahko ogrozi zmago domačinov, pa smatra nemško reprezentanco.

»Brazilska reprezentanca je na pokalu narodov lani igrala zastrašujoče dobro, nekaj podobnega pa bodo počeli tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu. Mislim, da se Brazilcem povsem enakovredno lahko zoperstavijo le Nemci. Treba pa je vedeti, da ekipe, ki so zmagovale na pokalu narodov, niso potem nikoli čez eno leto slavile še na svetovnem prvenstvu, zato čaka Brazilce kar težko delo. So pa kljub temu nesporen favorit za naslov prvaka,« je za Times of India povedal Beckenbauer.

Častni predsednik Bayerna se pri napovedih ozira tudi na rezultate v preteklosti, ko sta bili brazilska in nemška reprezentanca najuspešnejši zasedbi na mundialih.

»Zgodovina svetovnih prvenstev nas uči, da je Brazilija najuspešnejša ekipa, ki je slavila že petkrat. A Nemčija ni daleč za njimi, saj je večkrat prišla v polfinale kot Brazilci. Tudi tokrat imamo Nemci zelo dobro zasedbo s Schweinsteigerjem, Neuerjem, Götzejem, Reusom in Özilom. Skoraj vsi od teh mladih nogometašev v reprezentanci so produkt nemških nogometnih šol, kar je tej ekipi resnično pomagalo, da se je razvila v tako dobro,« je še povedal Beckenauer.

Nemci bodo v skupinskem delu svetovnega prvenstva igrali v skupini s Portugalsko, Gano in ZDA.