Messi je na povratni tekmi v Madridu pretekel vsega 6,8 kilometra, kar je zelo skromna številka za nogometaša, ki ni vratar. V skladu s tem je bil njegov učinek na tekmi minimalen, zato je za mnoge on eden od glavnih krivcev za izpad Barcelone. Drugi je seveda Gerardo Martino, ki s svojimi taktičnimi potezami v zadnjem času deluje izgubljen. Ravno za tekmo na Vicenteju Calderonu se je strateg Barce odločil, da bo Messija postavil na desno krilo, kar pa naj bi argentinskemu nogometašu vse prej kot ustrezalo.

Tako vsaj meni nekdanji trener Atletica ter po eno sezono tudi Barcelone in Reala, Radomir Antić, ki je v ekskluzivnem pogovoru za nogometni portal Goal.com razvil teorijo, da je Messi na povratni tekmi z Atleticom igral tako slabo in skoraj nič tekel, ker ni bil zadovoljen z odločitvijo trenerja, da ga je iz osrednje pozicije v napadu prestavil na desno krilo. Antič je vse skupaj primerjal s situacijo, ki so jo pri Barceloni že doživeli v sezoni 1999/2000, ko se je Rivaldo uprl trenerju Louisu van Gaalu, ki je od njega zahteval igranje na levem krilu, omenjeni dvojec pa je bil zaradi tega nesporazuma odtlej v zelo slabem odnosu.

»Če me želiš na krilu, boš dobil le toliko«

»Messi ni med tekmo skoraj nič tekel, tako pa je bilo zato, ker mu je trener ukazal, da mora igrati na poziciji krila. Messi je na ta način Martinu sporočil: 'Če me želiš na krilu, boš od mene dobil zgolj toliko.' Situacija je precej podobna tisti med Rivaldom in Van Gaalom, ko je slednji nogometaša silil igrati na levi strani, ta pa je bil tam skoraj neviden, saj je vsakič, ko je dobil žogo, podal nazaj v obrambo Winstonu Bogardu,« se spominja Antić.

»Barcelona ima velik problem, kako na igrišču postaviti in v pravi sistem vklopiti Messija, Neymarja in Iniesto. Mislim, da Messi glede na vse, kar je storil za Barcelono, ne bo pristal na igranje na krilu. Dejal bo: 'Če me želite na krilu, bom tam igral, drugo vprašanje pa je, če bom aktivno udeležen v igro.',« dodaja Antić.

Prvi odgovor, kako daleč je srbski strokovnjak od resnice, bomo verjetno dobili že jutri, ko je pred Barcelono nova izjemno pomembna tekma, ki je brez vidnega učinka Messija najbrž ne bodo uspeli dobiti. V finalu španskega kraljevega pokala se bodo Katalonci namreč pomerili z madridskim Realom.