Pravi preizkus, kako izenačeno je dejansko špansko prvenstvo, pa bomo dobili to soboto. Barcelona se namreč odpravlja na veliki derbi v Madrid, a ne k Realu, ampak k Atleticu. Katalonce bosta pričakala še en argentinski strateg Diego Simeone ter brazilsko-španski napadalec Diego Costa. Simeone je trener, ki je sestavil kompaktno moštvo z igralci, ki so hkrati dovolj skromni, da v ospredje postavljajo kolektiv in ne lastne statistike, ter tudi dovolj kakovosti, da lahko igrajo vrhunski nogomet. Potem je tukaj še Costa, ki je nov izvrstni napadalec Atletica po Diegu Forlanu, Kunu Agüeru in Radamelu Falcau. Po vsakem odhodu se je napovedoval konec Atletica, a kaj ko je vsak naslednji strelec še boljši od predhodnika.

»Mislim, da je Diego Simeone naredil z Atleticom precej bolj impresivne stvari, kot sem jih jaz z Barcelono,« je pred dnevi dejal Gerardo Tata Martino. »Samo poglejte, kakšno ekipo imam jaz in kakšen je bil napredek Simeonove zasedbe, odkar je njen trener. Verjetno se vsi strinjate, da nimam preveč težkega dela, ko moram izbirati igralce. Če bi jaz imel takšne težave, kaj si potem lahko mislijo drugi trenerji?«

Če Barcelona prihaja v Madrid, pa Real odhaja v Barcelono k Espanyolu. Real še naprej igra enkrat dobro, drugič slabo, po točkah pa še vedno ni odpisan. Od ponedeljka naprej bo malce bolj vesel tudi Cristiano Ronaldo, ki naj bi že dobil zagotovilo, da bo tokratni dobitnik zlate žoge, zato bo tudi odšel na slavnostno prireditev. Toda niti Cristiano Ronaldo niti drugi najdražji nogometaš vseh časov Gareth Bale trenutno nista v središču pozornosti. Junak tedna je Angel Di Maria, ki se brani, da se ni prijel za mednožje, ker bi s tem hotel užaliti navijače Reala, ampak se je zgolj želel osvoboditi nadležnega zategovanja spodnjic prek svojega največjega bogastva. »To je bila povsem normalna poteza, ki jo med tekmo večkrat naredi vsak moški. Že od vedno delam to, zato res ne razumem, zakaj je sedaj toliko polemik,« je dejal. Junak meseca pa je postal mladi Jese Rodriguez. Najprej je odrešil Real na gostovanju v Valencii konec starega leta, takoj v novem letu je odločil prijateljsko tekmo proti PSG, minuli konec tedna pa je še poživil igro, da je Real ugnal Celto iz Viga.