Pravico do glasovanja za najboljšega nogometaša na svetu imajo vsi selektorji in kapetani reprezentanc ter en predstavnik športnih novinarjev iz vsake države, ki izbirajo med 23 nominiranimi finalisti. Glasovanje bi se moralo sicer že končati, a ga je Fifa pred kratkim podaljšala do 29. novembra, nato pa bodo kmalu znani trije finalisti.

Z vseh koncev Evrope in tudi sveta je moč v zadnjih dneh slišati številna mnenja o tem, kdo bi si najbolj zaslužil zlato žogo, večina pa predlaga Ronalda in Riberyja, medtem ko ima poškodovani Messi očitno le majhne možnosti, da bi še petič zapored prejel prestižno nagrado.

Čeprav naj bi bili prej omenjeni trije nogometaši zanesljivi finalisti, pa marsikdo vse skupaj vidi drugače in največ točk podeli kateremu drugemu igralcu, pogosto soigralcu. Tako je storil tudi Buffon, ki ga je v lanski sezoni očitno najbolj navdušil Andrea Pirlo, soigralec pri Juventusu in v italijanski reprezentanci.

»V glasovanju za zlato žogo sem glasove podelil takole: na prvo mesto sem dal Pirla, na drugo Ronalda in na tretje Messija,« je za Gazzetta dello Sport svoje glasove razkril legendarni vratar torinske »stare dame«.

Zlato žogo bodo podelili 13. januarja na gala prireditvi v Zürichu, na stavnicah pa je prvi favorit Ronaldo, ki je po izjemnih predstavah v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo to vlogo prevzel od Riberyja. Messiju stavnice že ves čas ne pripisujejo veliko možnosti za zmago.