Med številnimi, ki pravijo, da bi moral januarja zlato žogo za najboljšega nogometaša na svetu prejeti Ronaldo, je denimo tudi španski premier Mariano Rajoy. A mnenja politikov, sploh takih, ki odkrito navijajo za madridski Real, v nogometnem svetu ne štejejo preveč. Precej bolj pa je verjetno tudi Ronaldu všeč, kadar dobi pohvalo iz ust od stanovskih kolegov, po možnosti celo iz kluba, proti kateremu že nekaj sezon večinoma doživlja neuspehe in mu prepušča lovorike – Barcelone.

»Ronaldo je popoln soigralec, dal bi mu oceno 10. Cenim ga, saj nam je lahko vsem za zgled, tako kot igralec kot oseba,« je o nekdanjem soigralcu iz Manchestra dejal branilec Barcelone Gerard Pique, ki je prepričan, da bo odlična forma Ronalda dobro vplivala tudi na Lionela Messija, ko se bo vrnil po poškodbi: »Cristianova odlična forma bo gotovo eden od razlogov, da se bo Messi po poškodbi vrnil z večjim entuziazmom. Tekmovalnost med Ronaldom in Messijem je namreč oba naredila še boljša.«

Messi vesel, da bo v Braziliji tudi Ronaldo

Nad uspešnimi igrami Ronalda s portugalsko reprezentanco pa je zadovoljstvo izrazil tudi Messi, ki je vesel, da bo tudi njegov velik rival zadnjih let nastopil na svetovnem prvenstvu. »Bil sem vesel za Ronalda, ko je dosegel tiste gole proti Švedski, saj je zelo dobro, da bodo v Braziliji tekmovale vse najboljše reprezentance na svetu. Cristiano že nekaj let dosega izjemno veliko golov, ne vem pa, če je trenutno v najboljši formi do sedaj. Vedno je prisoten, dosega zadetke na skoraj vsaki tekmi in tako je že nekaj sezon. Vprašanje, če je sedaj v najboljši formi ali pa malo pod tem nivojem, zato niti ni važno,« pravi Messi, ki zaradi poškodbe stegenske mišice letos ne bo več igral.

Casillas ni ponovil lanske napake

Nad Ronaldom je navdušen tudi njegov klubski soigralec Iker Casillas, ki ima kot kapetan španske reprezentance pravico do glasovanja za zlato žogo, lani pa je poskrbel za kar nekaj dvignjenega prahu v Madridu, ko je v glasovanju prednost pred Ronaldom dal Sergiu Ramosu. Letos Iker ni ponovil »napake«.

»Glasoval sem že v Gvineji, še preden so podaljšali rok za oddajo glasov. Na prvo mesto sem postavil Ronalda, ostala imena pa boste izvedeli kmalu. Ronaldo ima za seboj spektakularno leto in zato si zasluži zlato žogo. Lahko rečem, da bom presenečen, če ne bo zmagal. Način glasovanja je, kakršen je, a še vedno mislim, da gre za prestižno nagrado, Nekateri glasujejo na podlagi iger posameznika, drugi pa glede na število osvojenih lovorik. Kakor koli, da nekdo doseže 90 golov na 80 tekmah v enem letu, je 'brutalno dobro',« pravi Casillas.

Kapetan španske reprezentance se je ozrl tudi na nedavni škandal, ko se je predsednik Fife Sepp Blatter na neprimeren način s posnemanjem korakajočega vojaka pošalil na račun Ronalda in ob tem dejal, da ima raje Messija. »To ni bilo najbolj posrečeno s strani Blatterja. Včasih se ti v življenju zgodijo takšne stvari, ki jih kasneje obžaluješ. A predsednik se je opravičil in zato iz tega ne bomo delali večjega problema. Cristiano se ne spušča v polemike, vedno raje odgovarja na igrišču, za to pa bo tudi nagrajen. Upam, da bo res dobil zlato žogo, njegovi soigralci pa smo veseli, da smo pripomogli k temu, da ima dobre možnosti za zmago,« je še povedal Casillas.