Ronaldo je svoj strelski niz nadaljeval tudi včeraj, saj je že v 3. minuti dosegel prvi gol za Real, a Portugalec verjetno po tekmi ni bil ravno dobre volje, saj je moral v 52. minuti zaradi poškodbe iz igre. A kot se je kasneje izkazalo, ne gre za nič hujšega, zamenjan pa je bil bolj iz preventivnih razlogov.

“Ne gre za kakšno resno poškodbo. Mislim, da bo z Ronaldom vse v redu, saj ne čuti več nobenih bolečin. V prvem polčasu je dobil udarec v mišico, zamenjal pa sem ga le preventivno,“ je razkril strateg Reala Carlo Ancelotti.

Portugalski zvezdnik bo jutri vseeno odšel na pregled z magnetno resonanco, najverjetneje pa bo dobil potrdilo, da je z mišico vse v najlepšem redu in Ancelotti bo na svojega najboljšega moža lahko računal že v sredo, ko se bo v ligi prvakov Real pomeril z Galatasarayem.

Real je sicer včeraj kar dolgo lomil odpor Almerie, saj je bil izid ob menjavi Ronalda še vedno le 1:0, v zadnjih 30 minutah tekme pa so Madridčani le kronali svojo premoč in domačega vratarja premagali še štirikrat. Zadeli so Benzema, Bale, Isco in Morata.

Kraljevi klub kljub zmagi ostaja le na tretjem mestu v španski primeri division, saj sta tudi Barcelona in Atletico zabeležila prepričljivi zmagi. Katalonsi so s 4:0 doma premagali Granado, Atletico pa je s kar 7:0 odpihnil Getafe. Barcelona ima po 14 krogih na prvem mestu 40 točk, Atletico jih ima 37, Real pa 34.