V 18. krogu je Čile v domačem Santiagu premagal Ekvador z 2:1, izid pa je pomenil, da bosta v Brazilijo prihodnje leto odpotovali obe ekipi. V Montevideu je Urugvaj premagal Argentino, ki je igrala brez poškodovanega prvega zvezdnika Lionela Messija, s 3:2, a vseeno ostal brez neposredne uvrstitve na mundial. Zbral je sicer ravno toliko točk kot Ekvador (obe reprezentanci po 25), a je boljša razlika v golih na mundial poslala Ekvador. Za Urugvaj so sicer zadeli Cristian Rodriguez (7.), Luis Suarez (34./11m) in Edinson Cavani (49.), medtem ko se je pri Argentincih z dvema zadetkoma v 15. in 41. minuti izkazal Maxi Rodriguez.

Urugvaj tako novembra čakata dve tekmi dodatnih kvalifikacij proti Jordaniji, na katerih bo imel zadnjo možnost za nastop na SP 2014. Na tekmi, ki ni več odločala o ničemer, je Kolumbija v Asuncionu z 2:1 premagala Paragvaj. Peru in Bolivija sta v Limi odigrala 1:1.

Honduras neposredno na SP, Mehiko rešila reprezentanca ZDA

Mehiška nogometna reprezentanca je v kvalifikacijah Concacaf (Severna, Srednja Amerika in Karibi) zapravila vse možnosti za neposredno uvrstitev na mundial 2014 in se lahko le izbrani vrsti ZDA zahvali, da bo imela še eno priložnost v dodatnih bojih proti Novi Zelandiji. Zadnjo vstopnico za nastop na SP si je v tej skupini priigral Honduras.

V kvalifikacijah Concacaf sta si že pred zadnjim krogom neposreden nastop na svetovnem prvenstvu 2014 v Braziliji zagotovili reprezentanci ZDA in Kostarike, sinoči pa je tretje mesto zasedel Honduras, potem ko je remiziral z Jamajko (2:2). To bo tretji nastop Hondurasa na mundialu po letih 1982 in 2010.

Mehičani, ki so že v torek z 1:2 izgubili proti Kostariki, bodo v dodatnih kvalifikacijah prihodnji mesec igrali proti zmagovalcu Oceanije, Novi Zelandiji, za to priložnost pa se lahko zahvalijo reprezentanci ZDA, ki je sinoči dosegla dva zadetka v sodnikovem dodatku in s 3:2 premagala Panamo, s čimer je pokopala vse upe te države za dodatne kvalifikacije.