Trener Arsenala Arsene Wenger je dobil na voljo okoli 100 milijonov evrov za okrepitve, a zaenkrat moštva še ni okrepil nihče razen Yaye Sanoga, ki je iz Auxera prišel kot prost igralec. Ni skrivnost, da bi Francoz najraje okrepil napadalne vrste topničarjev, a ima pri tem kar nekaj težav. Po tem ko je neuspešno lovil Gonzala Higuaina, ki je nato okrepil Napoli, se zatika tudi pri prestopu Luisa Suareza, ki ga Liverpool nikakor ne želi odstopiti konkurentom v ligi. A do konca prestopnega roka je še cel mesec, zato Wenger ostaja optimističen tako glede okrepitev kot glede prihajajoče sezone.

»Verjamem, da lahko s trenutno zasedbo postanemo angleški prvaki. Ne vem, zakaj bi sedel tukaj in govoril, da z igralci, ki jih imam na razpolago, ne moremo biti prvaki,« je včeraj dejal Wenger, ki Arsenal vodi že 17 let.

Topničarji so trdno odločeni, da se okrepijo s Suarezom, za katerega Liverpoolu ponujajo že preko 40 milijonov evrov. »Nikoli do sedaj nisem novinarjem govoril o ponudbah za Suareza, tokrat pa vam lahko razkrijem, da smo res Liverpoolu poslali resno ponudbo. Naj vam to služi za neko informacijo, več pa na to temo raje ne bi povedal. Do konca prestopnega roka je še cel mesec in v tem času se bomo zelo trudili, da okrepimo moštvo. O imenih možnih okrepitev pa ne bom govoril, saj dvomim, da bi nam to kakorkoli olajšalo delo,« je dodal Wenger.

Arsenal je včeraj odigral prijateljsko tekmo z Napolijem. Prvi polčas so Italijani dobili z 2:0, v drugem pa so topničarji na svojem stadionu z enako mero vrnili udarec in tekma se je končala brez zmagovalca z 2:2. Na turnirju na Emiratesu igrata še Porto in Galatasaray, ki sta se včeraj razšla z zmago Turkov z 1:0, danes pa se bo Arsenal pomeril z Galatasarayjem, Napoli pa s Portom.