Navijači v Novem mestu so veselico ob četrtem zaporednem naslovu državnega prvaka pripravljali že v petek, ko se nato ni izšlo po njihovih željah. A počakati so morali zgolj tri dni. Na četrtem obračunu finala državnega prvenstva so v Stožicah zasluženo še tretjič ugnali Union Olimpijo in se tako veselili šestega naslova najboljšega kluba v Sloveniji.

Da se košarkarji Krke še kako dobro zavedajo napak iz tretje tekme, je bilo jasno že na začetku sinočnjega obračuna v Stožicah, saj so Novomeščani nemudoma začeli izkoriščati svoje prednosti. Žoga je v napadu bolj ali manj potovala na visoke košarkarje pod koš, kar je omogočalo tudi odprte mete zunanjim igralcem. V obrambi je trener Novomeščanov Gašper Potočnik zaukazal agresivno obrambo s poudarkom na Jaki Blažiču, ki je zgrešil uvodna meta, kar je bilo dovolj, da si je hitro prislužil pot na klop za rezervne igralce. Od sedme do 14. minute je vajeti igre dolenjskega moštva v roke prevzel izkušeni Matjaž Smodiš, ki je spomnil na najboljša leta svoje kariere, saj je v sedmih minutah Ljubljančanom natresel kar 13 točk in ob tem razkazal širok spekter košarkarskega znanja. Zadeval je izpod koša in za tri točke, za nameček pa ujel še kakšno odbito žogo. Krka je tako v 14. minuti že vodila za deset točk (27:17), Potočnik pa je izkoristil tudi igralce, ki v finalni seriji do zdaj niso dobivali pretirane priložnosti. S tem je skrbel za svežino v igri, kar mu je prinašalo uspeh, saj je njegovo moštvo po košu Smiljana Paviča v 17. minuti vodilo že za plus 13 (35:22), prednost pa bi bila lahko še veliko višja. Olimpija je namreč v napadu padala iz napake v napako, a gostje tega niso znali kaznovati, saj so zgrešili kar nekaj odprtih metov. Kazen je sledila v samem zaključku prvega polčasa, ko so zmaji z delnim izidom 6:0 znižali zaostanek na šest točk (30:36) in tako pred nadaljevanjem ujeli priključek z nasprotnikom.

Zalet iz prvega polčasa so gostitelji prenesli v drugega, po tehnični napaki Paviča pa izid izenačili na 40. Krka je hitro odgovorila z delnim izidom 9:0, v nadaljevanju pa se znašla v težavah z osebnimi napakami, saj so imeli Jure Lalić, Pavić in Smodiš po štiri. Ljubljančani tega sprva niso znali kaznovati in z igro pod koš kakšnega od omenjene trojice spraviti iz igre. Bolj so se zanašali na mete za tri točke, kar je močno jezilo trenerja Mira Alilovića, ki je besnel ob robu parketa. Pred zadnjimi desetimi minutami jim je sporočilo prenesel, saj je moral Lalić zaradi pete osebne napake hitro na klop, a so takrat Novomeščani vodili že za deset (56:46), v svojih vrstah pa imeli še naprej razpoloženega Smodiša, ki je z odlično predstavo ubijal upanje gostiteljev za povratek. Naslednji za odhod iz igre pri Krki je bil Pavič, a je časa za preobrat Ljubljančanom vse hitreje zmanjkovalo. Ko je Edo Murič tri minute in pol pred koncem zadel za 65:54, je bilo jasno, da so gostje izredno blizu končnemu cilju. V zaključku je za nešportno potezo poskrbel Tomaž Bolčina, ki je s komolcem »nokavtiral« kapetana Olimpije Teema Rannikka, si za to prislužil nešportno osebno napako, a tudi to ni prevesilo jezička na tehtnici v korist gostiteljev, ki so še drugič zapored morali spremljati slavje Krke v Stožicah.

»Odigrali smo izredno borbeno in moštveno celotno tekmo. Imeli smo vzpone in padce, a smo držali skupaj, kar nas je na koncu pripeljalo do uspeha. Jaka Blažič je odigral fantastično tretjo tekmo v Novem mestu, zato smo vedeli, da ga moramo tokrat bolje ustaviti. Uspelo nam je, verjetno pa je to tudi eden od razlogov za uspeh,« je od sreče žarel trener Krke Gašper Potočnik. Precej drugačno razpoloženje je bilo pri gostiteljih. »Tokrat nikakor nismo mogli povezati igre v napadu in obrambi. Vsak igralec se je ponovno čutil, da je sposoben reševati tekmo. Krki smo se lahko enakovredno postavili po robu samo na eni tekmi. Takrat smo bili agresivni, kar nam ni uspelo na preostalih obračunih. Tokrat nismo imeli niti kančka možnosti za uspeh. Nismo se 'stepli', Krka se je in tako se osvajajo lovorike,« je brez dlake na jeziku spregovoril trener Olimpije Miro Alilović.