Krka je od začetka do konca na četrti finalni tekmi narekovala ritem igri.

V petek je bil hladen tuš s strani Olimpije. To nas je zbudilo. Vedeli smo, da moramo odigrati čvrsto, moško tekmo. Olimpija je le dokaj mlada ekipa. Zavedali smo se, da če se jim bomo postavili po robu in pokazali zobe, bodo težko zdržali do konca. Kljub fenomenalni podpori vseh treh mož v sivem na tej in preostalih tekmah. Glede na to, da sem končal kariero, mi končno enkrat ni treba biti tiho in lahko povem, kar si mislim. Katastrofa! Marsikje sem igral, a tole pri nas je katastrofa! To, da vsi nekomu lezejo, saj vemo kam, je sramota vseh sramot. Toda vsaka čast Olimpiji. Želim jim, da se poberejo in postanejo znova vrhunska ekipa. Da bo imela slovenska košarka znova čim prej vrhunskega predstavnika v evroligi. Morda tudi ob tej fenomenalni podpori sodnikov.

Na zadnji tekmi ste prikazali odlično predstavo. Očitno ste si močno želeli kariero zaključiti z lovoriko?

Vedel sem, da je treba dati maksimum od sebe in da bo verjetno vse drugače, če bom pravi in če se bom boril. Pokazal sem srce kot v najboljših starih časih. V napadu nismo blesteli, toda borili smo se v obrambi. Z dobro podporo navijačev s tribun pa je bilo vse lažje.

Prvič ste državni prvak s Krko postali leta 2000. Verjetno se tokratni naslov od tistega precej razlikuje?

Vsak bo imel posebno mesto v mojem srcu. Prvi je pomenil fenomenalni začetek športne poti in odskočno desko, drugi pa idealno popotnico za slovo. Novo mesto, Krka – kjer se je začelo, se je tudi končalo. Obračam nov list.

Kako pa je napore vzdržalo vaše telo?

Tableti, terapije, regeneracija, minimalni treningi...

Bi se dalo še kaj iztisniti?

Bi, če bi bilo treba rešiti eksistenco. A hvala bogu ni treba. Enostavno je dovolj. Goriva ni več. Prisotna je utrujenost, zasičenost... Enostavno ne gre.

Obračate nov list. Je že kaj znanega, kako naprej?

Za zdaj predvsem ukvarjanje z mladimi. Velika želja je delo v klubu. Načeloma dogovor obstaja, ni pa še nič do konca dorečeno. Bomo videli, kam me bo zanesla pot. Definitivno pa ostajam v košarki.

Je za Krko tudi zanimivo nastopanje v EuroCupu, glede na to, da se tekmovanje, kot vse kaže, širi?

Če si želimo biti uspešna ekipa v Evropi, potem vsekakor. EuroChallenge ni raven, ki si jo tako vrhunska firma zasluži. S še boljšim delom v klubu lahko naredimo korak naprej, potem pa bo morda tudi Krka videla kakšen interes več, da bo malo več vložila tudi v šport. Jasno je, da je vse odvisno od denarja.