Benitez že vse od prihoda na klop Chelseaja ve, da opravlja le vlogo začasnega trenerja do konca sezone, saj je tudi njemu dobro jasno, da si za trenerja svojega kluba Roman Abramovič želi kakšno »večje« trenersko ime. V zadnjem času se skoraj vsak dan v angleških ali španskih medijih pojavi novica, ki za novega trenerja modrih napoveduje Mourinha, ki pri Realu preživlja težke dni, saj je izgubil podporo skoraj vseh igralcev, tudi sam pa je že večkrat namignil, da si želi vrnitve v Anglijo.

»Veste, da v prihodnji sezoni ne bom več trener Chelseaja. Mislim, da sedaj že vsi vedo tudi, kdo me bo zamenjal,« je danes novinarjem dejal Benitez in tako tudi sam namignil, da naj bi bila ugibanja o Mourinhevi vrnitvi na Stamford Bridge resnična.

Na vprašanje, če ima v mislih Portugalca, se je Rafa sicer diplomatsko izvlekel, da ne ve in da je njegova glavna naloga ta, da komunicira z igralci in da to uspešno počne vsak dan, s čimer je namignil na besede Johna Terryja, ki je pred dnevi izjavil, da ima Mourinho v slačilnici modrih še vedno velik vpliv in da mnogi igralci še vedno redno komunicirajo z njim.