Edina ovira pri vrnitvi Mourinha v Chelsea naj bi bilo njegovo vztrajanje pri zahtevi po popolni svobodi glede vodenja kluba, na kar pa Roman Abramovič vsaj zaenkrat noče pristati.

Neimenovan vir je novinarjem dejal, da se Mourinho dobro zaveda, da na Stamford Bridgu trenutno vlada kaos, in ve tudi, da bo zelo težko ponovil uspehe, ki jih je imel v prvem mandatu na klopi Chesleaja. Takrat je Portugalec v treh letih osvojil šest lovorik, Chelsea pa je po 50 letih končno znova postal angleški prvak, zato je Jose pri navijačih tam še vedno zelo priljubljen.

Po Mourinhu so vodenje londonskega kluba prevzeli Avram Grant, Felipe Scolari, Guus Hiddink, Carlo Ancelotti in sedaj Andre Villas-Boas, a nihče od njih ni bil niti približno tako uspešen kot on.

Pred prestopom pa bodo verjetno imeli nekaj besede tudi vodilni možje madridskega Reala. Klub v drugi sezoni pod vodstvom Mourinha igra vedno bolje in je na dobri poti, da prekine vladavino Barcelone v španski primeri, kjer so bili Katalonci v zadnjih treh sezonah vselej najboljši. Mnogi so prepričani, da bo kraljevi klub slej ko prej začel Barcelono premagovati tudi v medsebojnih tekmah, kar mu zaenkrat še ne uspeva.

Ali je vse skupaj le novo lažno zavajanje angleških časnikov ali pa je v zgodbi tudi resnica, bomo izvedeli čez nekaj mesecev.