Vam je poznan »duh Juanita«, s katerim se radi pohvalijo navijači Reala?

Vsi dobro vemo, kaj je »duh Juanita«, zato vam tega ne bom razlagal. Vse zgodovinske stvari moramo spoštovati in jaz sem prvi, ki jih spoštujem. Nikakor nočem napovedovati, kakšne možnosti imamo za napredovanje. Težko je govoriti o matematičnih možnosti, če tekmo začenjaš z zaostankom 1:4.

Pred prvo tekmo v Dortmundu ste upali, da bo nogomet pošten do vaših igralcev.

To sem govoril zato, ker nogomet včasih ni pravičen. Pogosto zmaga tisti, ki si ne zasluži. Prejšnji teden je bil nogomet zelo pošten, saj je Dortmund zasluženo zmagal.

Kakšna bo Realova začetna postava?

Ne morem je razkriti, ker je še sam ne poznam. Pred prvo tekmo nismo imeli dvomov, z izjemo Di Marie, ker se mu je rodila hčerka. Tokrat je situacija drugačna. Možno je, da bodo igrali nogometaši, ki sicer ne igrajo, ali da bomo uporabili sistem, ki ga drugače ne. Vse, kar je jasno, je to, da sta poškodovana Arbeloa in Marcelo, zato ne bosta igrala.

Ali ste Jürgenu Kloppu res dejali, da odhajate v Chelsea?

Kot prvo, moja prihodnost ni odvisna od tega, kaj se bo dogodilo v polfinalu. Ko se pojavimo takšne novice, vsi berejo časopise. Toda očitno nihče ne bere časopisov takrat, ko Klopp izjavi, da mu nisem nikoli rekel, da grem v Chelsea.

Ali verjamete v preobrat?

Zame bo to samo nogometna tekma. Pred nami je 90 minut, mi pa zaostajamo z 1:4. Možno je vse. Če bomo igrali, tako kot smo v Dormtundu, potem nimamo možnosti. Na igrišču moraš znati uživati tudi, ko si v zaostanku. Nihče od igralcev še ni obupal, vsi želijo igrati, kar je moj vir upanja. Verjamem, da lahko naredimo preobrat. Igrati moramo kot ekipa. Od igralcev želim, da so mentalno agresivni.

Boste svoje nogometaše motivirali s kakšnim emotivnim videoposnetkom, kot je to počel Pep Guardiola?

Jaz tega ne počnem. Igralce se motivira tako, da dobro igraš in zmaguješ. Ljudje, ki prihajajo iz drugih področij, lahko svoje igralce motivirajo z videoposnetki, toda jaz sem nogometni trener in igralce motiviram s svojimi rezultati.

Kaj porečete na namigovanja, da bo v prihodnji sezoni Realov trener Carlo Ancelotti?

To morata vprašati vodstvo kluba in Ancelottija. Ne vem, če bo to moja zadnja tekma v ligi prvakov na klopi Reala. Gre za najbolj pomembno Realovo tekmo v zadnjih desetih letih. Enako sem razmišljal že prejšnji teden, nato pa smo igrali tako, kot da je prijateljska tekma. vra