Nekaj več kot 80 tisoč navijačev Borussie je bilo priča infarktnemu zaključku srečanja in veličastni zmagi njihovih ljubljencev, ki so se s skupnim rezultatom 3:2 (v Španiji sta se ekipi razšli brez zadetkov, op.a.) uvrstili v polfinale nogometne lige prvakov. Veselje v taboru sedaj že bivšega nemškega prvaka je bilo zato nepopisno.

»Velike nogometne tekme gledalcem ne ostanejo v spominu, ker so bile atraktivne, temveč ker so bile izenačene, dramatične in polne nemogočih preobratov. Tega srečanja ne bom nikoli pozabil,« se je po koncu tekme poetično izrazil domači strateg Jürgen Klopp, prepričan, da si je s svojimi igralci zaslužil igranje v polfinalu.

Borussia po infarktnem zaključku do polfinala; Galatasaray Realu zabil tri gole

»Po tako neverjetni tekmi smo si padli v objem. Nogomet je tokrat pokazal obe strani obraza - grenko razočaranje poražencev in neizmerno veselje zmagovalcev. Po obeh odigranih tekmah mislim, da smo zasluženo slavili, a lahko bi tudi izpadli. Njihov drugi zadetek je bil dosežen iz prepovedanega položaja, če bi bil razveljavljen, bi bil potek tekme drugačen. Kljub uspehu pa je bila to letos naša najslabša tekma v ligi prvakov,« je ocenil Klopp.

Pellegrini: Niso nas želeli v polfinalu

Obratno sorazmerno, potem ko so bili z eno nogo praktično že v polfinalu, pa je bilo razpoloženje pri španskem prvoligašu. Trener Manuel Pellegrini, ki se je zaradi smrti očeta iz Čila svojim varovancem pridružil le nekaj ur pred tekmo, je bil vidno ogorčen nad nekaterimi odločitvami glavnega delilca pravice Craiga Thomsona. »Niso nas želeli v polfinalu. Ko smo vodili z 2:1, so se sodniške napake kar vrstile. Tretji gol, ki nas je pokopal, je bil dosežen iz prepovedanega položaja. Zadnjih deset minut srečanja smo bili s strani sodnikov oškodovani. V takšnih razmerah vse postane izrazito težje,« je bentil 59-letnik in ocenil, da se po takšnem porazu ne bo lahko pobrati.

»Grenak priokus vsekakor ne bo izginil čez noč. Lahko govorimo o krutem porazu, vendar sam ne bi dejal, da smo odigrali slabo. Sedaj se moramo osredotočiti na prvenstvo, ki ga moramo zaključiti po naših najboljših močeh.«

Galatasaray si je zaslužil zmago

Nekoliko težje, kot so sprva pričakovali, so se v polfinale uvrstili tudi nogometaši madridskega Reala. Čeprav so tekmo na domačem Santiagu Bernabeu dobili z visokih 3:0, so se jim v Carigradu kolena verjetno vsaj za trenutek zašibila. Galatasaray je za hrbet Realovega vratarja Diega Lopeza poslal kar tri žoge, a so se galaktiki po zaslugi znova izjemnega Cristiana Ronalda.v polfinale uvrstili s skupnim izidom 5:3.

»Zaradi Galatasarayevega načina igre smo vedeli, da bo težko. Ko igraš pred 50 tisoč gledalci, se lahko zgodi marsikaj. Imajo neverjetno podporo in zaslužili so si zmago,« je tekmeca pohvalil trener Reala Jose Mourinho in dodal: »Nisem imel časa razmišljati o tem, ali me je strah pred izpadom. Vseeno so me tekmeci prisilili v nekatere spremembe. Uvidel sem, da smo v kočljivem položaju. A pri zaostanku z 1:3 smo zaprli prostor in od takrat naprej smo imeli igro pod nadzorom.«

Da uvrstitev v naslednji del tekmovanja še zdaleč ni bil mačji kašelj, je priznal tudi Ronaldo. »Življenje smo si pošteno otežili. V nogometu ti ni nič podarjeno. Iz te tekme se moramo nekaj naučiti, v bodoče pa na visoki ravni odigrati vseh 90 minut,“« je povedal Portugalec, ki je v ligi prvakov sedaj že pri 50 zadetkih. S tem je prehitel Realovo legendo Alfreda Di Stefana in se povzpel na sedmo mesto najboljših strelcev v tekmovanju.