Westfalenstadion v Dortmundu je bil sinoči pripravljen na veliko slavje. Navijači Borussie so pred tekmo pripravili fantastično vzdušje ter skušali svoje ljubljence podžgati s prelepo koreografijo. Nemško moštvo je dvoboj začelo previdno, po uvodnih desetih minutah pa začelo na obrambo Malage vršiti vse večji pritisk. Ko je kazalo, da je vodstvo gostiteljev le še vprašanje časa, je pičila Malaga. V enem izmed protinapadov je z roba kazenskega prostora zadel Joaquin in utišal okoli 80.000 navijačev. Ti so imeli prvič priložnost za rajanje v 40. minuti, ko je po fenomenalni podaji Reusa mojstrsko izenačil Lewandowski.

Malago je v drugem polčasu reševal vratar Willy Caballero. Ko je v 82. minuti zadel Eliseu, se je zdel potnik v polfinale odločen. A nogometaši Borussie niso obupali, igra na vse ali nič pa se jim je obrestovala v 91. in 93. minuti, ko sta zadela Reus in Santana ter poskrbela za delirij na Westfalenstadionu.

Manj napeto je bilo v Carigradu, kjer je Real hitro povedel prek Ronalda. V drugem polčasu so domači navijači rajali ob zadetkih Ebouea, Sneijderja in Drogbaja, a napredovanje Madridčanov v nobenem trenutku ni bilo zares ogroženo, kar je z golom v zaključku potrdil Ronaldo.

Borussia Dortmund – Malaga 3:2 (1:1) / 3:2


Strelci: Lewandowski 40., Reus 91., Santana 93.; Joaquin 25., Eliseu 82.



Postavi:


Borussia D.: Weidenfeller, Piszczek, Subotić, Schmelzer, Santana, Gündogan, Bender (Sahin 73.), Blaszczykowski (Schieber 72.), Götze, Reus, Lewandowski


Malaga: Caballero, Gamez, Demichelis, Sanchez, Antunes, Toulalan, Camacho, Joaquin (Portillo 87.), Duda (Eliseu 74.), Isco, Baptista (Santa Cruz 84.)





Galatasaray – Real Madrid 3:2 (0:1) / 3:5


Strelci: Eboue 58., Sneijder 71., Drogba 72.; Ronaldo 8., 93.



RK: Arbeloa 90.


Postavi:


Galatasaray: Muslera, Eboue (Elmander 80.), Zan, Kaya, Riera, Melo, Inan, Altintop (Amrabat 46.), Sneijder, Bulut (Sarioglu 63.), Drogba


Real: Lopez, Varane, Pepe, Coentrao, Essien (Arbeloa 31.), Khedira, Modrić, Di Maria, Özil (Albiol 81.), Ronaldo, Higuain (Benzema 73.)