Nogometaši iz Katalonije so po začetnem sodnikovem žvižgu takoj začeli igrati svojo značilno igro, premoč na terenu pa so hitro kronali. V peti minuti sta na robu šestnajstmetrskega prostora kombinirala Lionel Messi in Xavi, slednji je žogo spravil do Argentinca, ki je s kakšnih 15 metrov zadel zgornji levi kot Christiana Abbiatija in poskrbel za navdušenje domačih privržencev.

Gosti so do prvega strela prišli štiri minute po zadetku, ko je sprožil Stephan El Shaarawy. V 13. minuti je silovito streljal Andres Iniesta, Abbiati je odlično posredoval, na odbito žogo je stekel Messi, ki pa z glavo ni zadel. Štiri minute kasneje je poizkusil kapetan Barce Xavi, nevaren strel je italijanski vratar odbil v kot. V 38. minuti je na sredini po napaki Javierja Mascherana, ki je v osrčju obrambe zamenjal Carlesa Puyola, do žoge prišel M'Baye Niang. Mladi napadalec je sam stekel proti Victorju Valdesu, ga že premagal, a je žoga zadela vratnico. Že v naslednji minuti pa je Messi poskrbel za novo navdušenje. Massimo Ambrosini je na sredini izgubil žogo, Iniesta jo je podal najboljšemu igralcu na svetu, ta pa jo je s kakšnih 17 metrov poslal mimo Abbiatija in izničil prednost Milana.

Barca tudi v nadaljevanju ni popuščala. Po nekaj minutah drugega polčasa je do žoge prišel Messi, njegov strel pa je po preigravanju ubranil Abbiati. A je bil slednji nemočen v 55. minuti, ko je Xavi podal do Davida Ville, ki je z natančnim strelom v kazenskem prostoru zatresel italijansko mrežo in poskrbel za novo navdušenje na Camp Nouu. Tik pred zadnjim sodniškim žvižgom je Barca še enkrat zadela. Po hitrem protinapadu v 92. minuti se je med strelce vpisal še Jordi Alba in dokončno odločil potnika v četrtfinale.

Galatasaray z zmago v Nemčiji do napredovanja

V nemško-turškem obračunu, prvi se je končal neodločeno z 1:1, so za četrtfinale prvi zapretili gosti, a je Didier Drogba streljal preslabo. Schalke je nato prevzel pobudo in bil nevarnejši tekmec, po nenevarnih strelih Michela Bastosa in Joela Matipa pa je v 17. minuti po podaji iz kota zadel Roman Neustädter. Ta je bil najspretnejši v gneči v kazenskem prostoru. Po polpriložnostih obeh ekip, ki niso bile posebej nevarne, je Galatasaray v zaključku prvega polčasa prišel do preobrata. Najprej je v 37. minuti iz prostega strela s 25 metrov neubranljivo zadel Hamit Altintop, tri minute pred koncem pa je zabil še Burak Yilmaz.

Strelec drugega gola za Turke je imel prvo priložnost v drugem polčasu, nato pa je pobudo prevzel Schalke, ki je trikrat zapretil prek Teemuja Pukkija. Po dobri uri igre je Schalkejev Marco Höger zadel vratnico, že v naslednjem napadu pa je žogo pred gol poslal Acuto Učida, z bližine pa je za izenačenje zadel Bastos. Po izenačenju so domači na vse načine skušali še enkrat zadeti, a jim to kljub številnim strelom ni uspelo. V sodnikovem podaljšku je nemško usodo zapečatil Umut Bulut, ki je svojemu moštvu priigral zmago.

V sredo sta na sporedu še zadnji dve tekmi osmine finala. Bayern München bo na domači Allianz Areni branil prednost 3:1 proti Arsenalu, Porto, ki je prvo tekmo proti Malagi dobil z 1:0, pa čaka gostovanje v Španiji. Že pred tem so si napredovanje priigrali Borussia Dortmund, madridski Real, Juventus in Paris-St. Germain.

Barcelona – AC Milan 4:0 (2:0) / 4:2



Strelci: Messi 5., 39., Villa 55., Jordi Alba 92.


Postavi:


Barcelona: Valdes, Pique, Mascherano (Puyol 78.), Jordi Alba, Alves, Busquets, Xavi, Inesta, Pedro (Adriano 84.), Messi, Villa (Sanchez 75.)


Milan: Abbiati, Abate, Zapata, Mexes, Constant, Flamini (Bojan 75.), Ambrosini (Muntari 60.), Montolivo, Niang (Robinho 61.), Boateng, El Shaarawy


Schalke 04 – Galatasaray 2:3 (1:2) / 3:4



Strelci: Neustädter 17., Bastos 63., Altintop 37., Yilmaz 42., Bulut 95.


Postavi:


Schalke: Hildebrand, Höwedes, Uchida, Matip, Kolasinac, Bastos, Höger (Meyer 85.), Draxler, Neustädter (Fuchs 46.), Farfan, Pukki (Obasi 85.)


Galatasaray: Muslera, Nounkeu, Semih Kaya (Zan 79.), Eboue, Altintop, Selcuk Inan, Felipe Melo, Riera, Sneijder (Amrabat 70.), Drogba, Yilmaz (Bulut 86.)