»Navdušen sem,« je po današnji tiskovni konferenci in podpisu pogodbe dejal sedemintridesetletni Beckham, ki je svojo kondicijo nazadnje utrjeval pri londonskem Arsenalu. Odkar je v PSG vstopil šejk Nasser Al-Khelaifi, ki je predsednik pariškega velikana, je ekipa za nakupe porabila že 250 milijonov evrov. Med drugimi so v moštvo prispeli Šved Zlatan Ibrahimović, Brazilca Thiago Silva in Lucas Moura ter Argentinec Ezequiel Lavezzi.

Zanimivo, Beckham v novem klubu ne bo prejemal plače, saj bo ves zasluženi znesek, okoli 157 tisoč evrov na teden, podaril v dobrodelne namene. »Eden izmed razlogov, zakaj sem prišel v Pariz, je, ker sem si želel nekaj edinstvenega. Plače ne bom prejemal, ta bo namenjena lokalni otroški dobrodelni organizaciji. To je ena izmed stvari, ki nas veseli in na katero smo ponosni. Ne vem, če se je kdaj kaj takega že zgodilo,« je povedal nekdanji kapetan angleške izbrane vrste, ki verjame, da ima PSG pred seboj še zelo svetlo prihodnost.

»Pariz je zelo zanimivo mesto, ki ima sedaj tudi klub, ki bo v naslednjih 10, 20, 30 letih žel velike uspehe. Vsi klubi, za katere sem nastopal, so bili uspešni,« je dejal Beckham in potrdil govorice, da so se zanj zanimali tudi na Otoku, a tja ni želel oditi, saj mu srce v Angliji bije le za njegov nekdanji Manchester United.