Tekla je 87. minuta, ob izidu 2:5 pa je bil zmagovalec že znan. Čakanje na zadnji sodnikov žvižg pa bi se kljub temu lahko precej klavrno končalo za Ronaldinha.

Ko so nogometaši Atletica iz Mineira v eni zadnjih akcij na srečanju pletli mrežo okoli domačega kazenskega prostora, je žoga na 15 metrih prišla do Ronaldinha, ki se je pripravljal, da jo bo ustrelil proti vratom, ko je nanj z obema nogama grobo startal domači branilec Braghieri. Ker pri tem ni zadel žoge, temveč nogo Brazilca, je sodnik upravičeno dosodil enajstmetrovko, glede na težo prekrška pa bi moral domačega igralca tudi izključiti, kar pa se ni zgodilo.

Po ogledu posnetka je vidno, da je imel Ronaldinho pri vsem skupaj precejšnjo srečo, da ni obležal na travniku s hudim zlomom noge. Če ne bi bil v premikanju in bi bila noga stojna, bi skoraj zagotovo končal z zlomljeno golenico. Po prekršku je tudi izraz na Ronaldinhevem obrazu dal vedeti, da ga je nepremišljena poteza Braghierija šokirala in se je dobro zavedal, da bi pri tem lahko stakni hudo poškodbo.

Šok je očitno pustil dovolj posledic, da je brazilski zvezdnik minuto kasneje zapravil najstrožjo kazen, ko je zadel le prečko.