Vodilna ekipa v prvenstvu, Ronaldinhov Atletico Mineiro, je včeraj gostoval pri Cruzeiru, tekma pa se je končala z 2:2. Ni dosti manjkalo, da bi gostje domov odnesli vse tri točke, za katere bi se morali zahvaliti svojemu največjemu zvezdniku. A domači so imeli zadnjo besedo, ko so v sodnikovem dodatku izenačili.

Ronaldinho je pred tem v 83. minuti dosegel zadetek, ki je dvignil na noge celoten stadion. Ko je domačim odvzel žogo na svoji polovici, se je nato zapodil proti nasprotnikovim vratom, pri tem pa so ga branilci Cruzeira le nemočno poskušali zaustaviti. Ko je Ronaldinho prišel v kazenski prostor, je rutinirano premagal tudi vratarja in se veselil vodstva z 2:1, ki pa ga oslabljena zasedba Atletica (konec tekme so pričakali le z devetimi igralci, op. a.) ni uspela zadržati do konca.

Atletico kljub remiju ostaja prvi na lestvici brazilske serie A, kjer ima s tekmo manj točko več od drugega Fluminenseja, tretji Gremio pa zaostaja že šest točk. Neymarjev Santos je le 10., za Atleticom pa zaostaja velikih 17 točk.