Med dvoboji osmine finala je bil spopad v Milanu eden najtežje pričakovanih. Katalonci so pred tekmo veljali za papirnate favorite, čeprav so se sami tega statusa otepali, Milan pa je dokazal, da se vzpenja v formi in si je pripravil odlično izhodišče za povratno tekmo na Camp Nouu čez 13 dni.

Domači nogometaši so že od začetka tekme dobro zapirali tekmece in jim niso dovolili, da bi razvili svojo igro. Pred vrati pa so bili rdeče-črni nevarnejši; najprej je v 15. minuti imel priložnost Stephan El Shaarawy, a je Carles Puyol žogo izbil v kot, ter minuto pozneje, ko je Boateng meril tik ob vratnici. Za Barco je imel edino pravo priložnost v prvem delu Xavi, a njegov strel od daleč ni predstavljal težav za vratarja Christiana Abbiatija.

Nadaljevanje je prineslo tudi zadetke. Na veselje domačih navijačev so v 56. minuti povedli Milančani, čeprav so gostje zahtevali, da sodnik pokaže igranje z roko Cristiana Zapate. Prav po njegovi podaji, pred tem je prosti strel s 30 metrov izvajal Riccardo Montolivo, je namreč do žoge prišel Boateng in z močnim strelom premagal Victorja Valdesa. Gostje se tudi po prejetem zadetku niso mogli sestaviti, neopazen je bil tudi prvi zvezdnik Lionel Messi, Milan pa je iskal priložnost za povišanje vodstva. Potem ko sta v 79. in 80. minuti vratarja domačih nekoliko ogrela Xavi in Andres Iniesta, znova od daleč, slednji pa je bil blizu zadetku, so spet udarili domači. Le dve minuti pozneje je bilo namreč 2:0, M'Baye Niang je začel akcijo na desni strani, podal v sredino do El Shaarawyja, ta pa je lepo zaposlil Muntarija in slednji je z močnim strelom postavil končni izid.

Galatasary je na razburljivi tekmi, ki pa je potekala v senci dvoboja na San Siru, igral neodločeno s Schalkejem. Turki so z zvenečima okrepitvama, lanskim junakom finala lige prvakov Didierjem Drogbajem in Wesleyjem Sneijderjem računali na zmago, toda po dobrem začetku so se morali zadovoljiti z delitvijo plena. Yilmaz Burak je sedmič v ligi prvakov zadel že v 12. minuti, potem ko je s podajo s peto prek tekmeca osmešil kapetana Schalkeja Benedikta Höwedesa in žogo pod prečko poslal v gol. Toda Nemci bi skorajda izenačili, ko je Höwedes po kotu podal na drugo vratnico, a Klaas-Jan Huntelaar ni bil dovolj zbran, da bi žogo le potisnil prek golove črte. Domači pa bi lahko povišali vodstvo, ko je Drogbaju strel ubranil vratar Timo Hildebrand, Hamit Altintop pa je nato zadel le prečko. Česar niso zadeli domači, so gostje, tik pred koncem prvega dela je bil uspešen Jermaine Jones, ko je izkoristil hiter protinapad in podajo Jeffersona Farfana.

Nadaljevanje je bilo manj zanimivo kot prvih 45 minut, že nekoliko upehane Turke so gostje nadigrali, a tudi sami niso znali postaviti pike na i. Priložnosti sta zapravila Farfan in Huntelaar, za domače pa je bil nevarnejši le Burak v 77. minuti, a je žoga zletela mimo gola.

V prvih šestih dvobojih osmine finala je Arsenal doma izgubil z Bayernom z 1:3, Porto je premagal Malago z 1:0, Šahtar Donjeck in Borussia Dortmund sta se razšla z neodločenim izidom 2:2, Real Madrid in Manchester United z 1:1, Celtic Glasgow je proti Juventusu klonil z 0:3, Valencia pa s Paris St. Germainom z 1:2.

Liga prvakov, osmina finala, prvi tekmi:

Milan - Barcelona 2:0 (0:0)

Strelca: Boateng 57., Muntari 81.

Začetni postavi:

Milan: Abbiati, Mexès, Zapata, Abate, Muntari, Boateng, Montolivo, Constant, Ambrosini, Pazzini Niang/75.), El Shaarawy (Traore/88.)

Barcelona: Valdes, Alves, Pique, Puyol (Mascherano/88.), Alba, Fabregas (Sanchez/62.), Xavi, Iniesta, Busquets, Messi, Pedro

Galatasaray - Schalke 1:1 (1:1)

Strelca: Burak Yilmaz 12.; Jones 45.

 
Začetni postavi:


Galatasaray: Muslera, Nounkeu, Semih Kaya, Sabri Sarıoğlu (Bulut/84.), Hamit Altıntop (Eboue/66.), Selçuk İnan, Felipe Melo, Riera, Sneijder (Amrabat/46.), Drogba, Burak Yılmaz

Schalke: Hildebrand, Höwedes, Matip, Kolasinac, Bastos, Höger, Jones, Draxler (Barneta/84.), Neustädter, Farfan, Huntelaar (Pukki/75.)