Balotelli se je na najboljši možen način predstavil Milanovim navijačem, saj je dosegel oba gola za svoj novi klub, zmagovitega v 94. minuti z bele točke.

Da bi utegnil »Super Mario« igrati vidno vlogo, je nakazala že prva akcija na tekmi, ki jo je temnopolti italijanski reprezentant v 40. sekundi zaključil s strelom od daleč, žoga pa je le za nekaj centimetrov zletela mimo vratnice.

Po dobrem začetku in premoči Milana je svoj prvenec v novem klubu Balotelli dočakal v 25. minuti. Montolivo je začel akcijo, ko je lepo zaposlil El Shaarawyja, ta pa je žogo spravil v sredino kazenskega prostora, kjer je do nje uspel priti Balotelli in jo s takojšnjim strelom poslal za hrbet Udinesejevega vratarja.

Čeprav je bil Milan nekoliko boljši tekmec in imel več od igre, so gostje v 55. minuti uspeli izenačiti, ko je proti napad v zadetek pretvoril Pinzi.

Rdeče-črni so se nato podali v lov za zmagovitim zadetkom, a so bili pri tem dolgo neuspešni. Ko je na San Siru že vse kazalo na delitev točk, pa je sodnik v 93. minuti dosodil dvomljivo enajstmetrovko za domače. Ob prodoru El Shaarawyja je gostujoči branilec uspel izbiti žogo z igrišča, a pri tem podrl tudi Milanovega nogometaša egiptovskih korenin.

Nejevolja in protesti gostov niso pomagali in Milanu se je ponudila lepa priložnost za zmago. Žogo je v roke vzel Balotelli, jo postavil na belo točko, nato pa rutinirano premagal vratarja. Takoj po zadetku je sodnik odpiskal konec tekme, navijači pa so slavili novega junaka.

Z zmago se je Milan na četrtem mestu izenačil z Interjem, za vodilnim Juventusom pa zaostaja 12 točk.

»Tekmo bi moral začeti na klopi, a je imel Pazzini težave in sem zato mesto v začetni postavi dobil jaz. Na srečo se je dobro končalo. Srečen sem z razpletom, saj je bila to težka tekma. Sem kar pri močeh, le noge imam še vedno nekoliko težke. V zadnjem času nisem veliko igral, zato moram do optimalne pripravljenosti še veliko trenirati,« je po tekmi povedal Balotelli.