Koncern Intereuropa v prihajajočem letu sicer načrtuje dobiček pred obrestmi, davki in amortizacijo (EBITDA) v višini 16,4 milijona evrov ter poslovni izid iz poslovanja v višini 8,9 milijona evrov, izhaja iz plana za leto 2013, s katerim so se na današnji seji seznanili nadzorniki družbe.

Med razloge za nižje načrtovane prihodke v letu 2013 so v Intereuropi navedli tudi zmanjšanje prihodkov zaradi predvidenega vstopa Hrvaške v EU, so sporočili iz Intereurope.

Poglavitne razvojne usmeritve koncerna v prihodnjem letu bodo še naprej razvoj celovitih logističnih rešitev in produktov v okviru področij kopenskega in interkontinentalnega prometa ter logističnih rešitev. Prav tako bo koncern povečeval svoj vpliv v logistični verigi preko razvoja logističnih rešitev po meri kupca.

Tržne aktivnosti koncerna bodo tudi v naslednjem letu usmerjene v razvoj partnerstev s kupci, ki so pripravljeni večji del svojih kompleksnih logističnih potreb zaupati v upravljanje specializiranim podjetjem in delujejo na širšem območju regije, so še zapisali.

Ob tem je predsednik uprave Intereurope Ernest Gortan kot najpomembnejši dosežek za družbo in celotno skupino izpostavil zaključek procesa finančnega prestrukturiranja, ki po njegovem predstavlja dober temelj za nadaljnji razvoj in krepitev položaja koprskega logista kot vodilnega ponudnika celovitih logističnih storitev na območju jugovzhodne Evrope.

Prav v tem tednu se je s sklepom sodišča o povečanju osnovnega kapitala družbe, ki je bilo izvedeno s konverzijo dela dolga bank upnic v kapital družbe, zaključil proces finančnega prestrukturiranja družbe. Ta je vključeval dezinvestiranje, dokapitalizacijo s konverzijo dela bančnih dolgov v kapital družbe in dolgoročno reprogramiranje preostanka dolgov.

Koncern Intereuropa je v prvih devetih mesecih leta dosegel 142 milijonov evrov prihodkov, kar je sicer dva odstotka slabše od načrtovanega, dobiček iz poslovanja je znašal okoli 14 milijonov evrov, čisti dobiček pa 7,2 milijona evrov.