Pomembno je, da zmaji začno čim prej zbirati zmage v Tivoliju, saj bi se jim še pred začetkom kvalifikacijskega dela za uvrstitev v končnico povrnila samozavest. V preteklosti je bila domača dvorana večkrat neosvojljiva trdnjava za marsikaterega ligaša v EBEL. Letos se je zgodba zasukala v negativno smer. V moštvo trenerja Bojana Zajca (njegov izkupiček je 11 zmag in 12 porazov) se po poškodbi rame vrača prvi adut Jan Muršak, ki je še vedno na trnih, ali bo v tej sezoni sploh zadrsal na ledene ploskve v NHL. Ta konec tedna bodo manjkali Damjan Dervarič (do sredine januarja ne sme niti pomisliti na hokej), Jaka Ankerst (koleno) in Anže Ropret (zlomljen palec na roki).

Precej zanimanja je ta teden na treningih privabil Andrej Hebar mlajši, ki si je znova nadel zeleno-bela oblačila. Hebar je imel to jesen slabo izkušnjo pri Medveščaku, kjer ga je trener Marty Raymond vztrajno potiskal v ozadje. Hebar odslej trenira pri Olimpiji, na vprašanje, ali bo za matični klub tudi zaigral, pa ostaja skrivnosten. »Nič še ni znanega, bo pa v naslednjih dneh,« je povedal včeraj.

Dodajmo, da je slovenska hokejska reprezentanca z visokim porazom začela turnir evropskega izziva v Lyonu. Močno oslabljeni risi, ki imajo zgolj za eno peterko standardnih igralcev, so izgubili z 1:6 (1:1, 0:3, 0:2; streli v okvir vrat: 24:37). Edini gol je v prvi tretjini dosegel branilec Žiga Pavlin. Slovenci so imeli deset minut igralca več, a prednosti niso izkoristili. Danes ob 15. uri jih čaka tekma z Dansko, jutri pa še z Latvijo.

EBEL, 30. krog (danes ob 19.15): Telemach Olimpija – Gradec, Alba Volan – KAC, Dornbirn – Medveščak, Innsbruck – Znojmo, Beljak – Linz, že odigrano: Dunaj – Salzburg 4:2 (1:0, 0:0, 3:2). mag