Edina žoga, ki je končala za hrbtom Handanovića, je bila plod Juventusove akcije že v prvi minuti. Zadetek v nobenem primeru ne bi smel biti priznan, saj je bil dosežen iz prepovedanega položaja. V nadaljevanju tekme je Handanović zbral nekaj odličnih obramb. Med drugim je ustavil strel Claudia Marchisia, ko bi stara dama lahko povedla že z 2:0. Dobro je posredoval še ob strelih Vidala in Bonuccija.

»Handanović je naredil nekaj sijajnih obramb in potrdil, da je vratar za velike ekipe. Ključna je bila tista, ko je ubranil strel Marchisia,« je dejal vezist Interja Esteban Cambiasso. Handanović je bil tudi med najbolje ocenjenimi nogometaši Interja s strani osrednjega italijanskega športnega časnika La Gazzetta Sportiva (to je nedeljsko ime za časopis La Gazzetta dello Sport). Slovenski vratar je prejel oceno 7,0. Višjo so dobili le Palacio, Juan Jesus (oba 7,5) ter prvi Interjev junak z dvema goloma Diego Milito (8,0). Inter je s to zmago tudi prekinil niz Juventusa, ki je bil v italijanski ligi neporažen na kar 49 tekmah zapored. Med rivaloma na vrhu razpredelnice je zdaj le točka razlike.

Še vedno pa je daleč od vrha Milan, ki je sploh prvič letos zaigral primerno ugledu kluba. Rdeče-črni so doma na stadionu San Siru s 5:1 ugnali Chievo, pri gostih iz Verone pa ni zaigral noben Slovenec. Bojan Jokić je ves čas sedel na klopi, Boštjan Cesar pa je poškodovan in ni bil med kandidati za tekmo. V italijanski ligi je tretjič po vrnitvi na zelenice po hudi poškodbi zaigral tudi Rene Krhin v dresu Bologne. Proti Udineseju (1:1) je igral v drugem polčasu, ko sta tudi padla oba zadetka. V moštvu Genoe tokrat ni bilo Luke Krajnca, ki je prejšnji teden kot najmlajši Slovenec debitiral v italijanski ligi. Brez nastopa je ostal še Valter Birsa, ki si je tekmo njegovega Torina pri Napoliju (1:1) ogledal s klopi za rezervne igralce.

Na Nizozemskem je ponovno v polno zadel Tim Matavž. PSV je doma brez težav ugnal Heracles (4:0), slovenski napadalec pa je zabil zadnji gol na tekmi. Zanj je bil to peti letošnji zadetek v nizozemskem prvenstvu, še štiri pa je prispeval v evropski ligi.

V nemški drugi ligi pa naj bi od januarja naprej ponovno igral Milivoje Novaković, ki je trenutno s strani Kölna posojen na Japonsko v klub Omiyo Ardijo. Posoja mu poteče konec letošnjega leta, tedaj pa si Novagol ponovno želi zaigrati za kozličke, pri katerih si je v zadnjih letih ustvaril simbol legende kluba.