Čeprav so Milančani v deveti minuti po zaslugi Robinha povedli, je kmalu postalo jasno, da se s torinskim moštvom niso sposobni enakovredno kosati. Stara dama je prek Claudia Marchisia (12), Artura Vidala (42) in Alessandra Matrija (64) spreobrnila potek srečanja in vodila že s 3:1, končni rezultat 3:2 pa je z bele točke v 77. minuti postavil Robinho.

Juventus je z zmago še osmič osvojil tradicionalni pokal, s čimer se je izenačil z milansko ekipo. "Fantje so se držali dogovora in na igrišču počeli to, kar sem zahteval od njih. Smo ekipa in delujemo kot enota. To potrjuje tudi današnji rezultat,“ po srečanju veselja ni skrival Massimo Carrera, ki na klopi zaradi vpletenosti v afero Scommessopoli nadomešča trenerja Antonia Conteja.

"Predsednik, potrebujemo prvaka!"

V rdeče-črnem dresu se je domačim navijačem predstavil Cristian Zapata, ki je v Milano prišel kot posojen igralec Villareala. 26-letnik ni doživel najtoplejšega sprejema, saj so privrženci Milana med tekmo s številnimi transparenti izrazili nestrinjanje s klubsko politiko. Italijanski velikan je v zadnjih letih prodal številne zvezdnike, namesto njih pa pripeljal dokaj neznane nogometaše.

Da ekipa potrebuje igralce svetovnega kova, so predsednika kluba Silvia Berlusconija navijači opomnili tudi z napisom "Predsednik, potrebujemo prvaka!“