Do tatvine je prišlo v Chelseajevem vadbenem kompleksu in je le še eden v vrsti podobnih incidentov, ki so se letos tu že pripetili. Ukradenih je bilo šest denarnic, devet mobilnih telefonov in več ur, kar je pri igralcih sprožilo nemalo jeze.

"Nedolgo tega je bilo iz slačilnice ob igrišču ukradenih večje število osebnih predmetov. Zadevo preiskuje policija, predali pa smo jim tudi posnetke, ki dokazujejo, da je predmete ukradla oseba, ki ni zaposlena tu. Tisti dan je do tatvin prišlo tudi v okolici in bi znale biti povezane. Trenutno ni osumljen noben izmed Chelseajevih zaposlenih,“ je sporočil klubski predstavnik za medije.

Da varnostno osebje svojega dela ne opravlja zgledno, so se lahko nogometaši prepričali že v začetku leta, ko so v slačilnici našli nož, po zagotovilih kluba pa naj bi ga tam po nesreči pustil eden izmed zaposlenih.

Zagodel jim jo je tudi nogometaš mladinskega moštva Jacob Mills, ki je sprožil dimno bombo, zaradi česar so morali evakuirati celoten vadbeni kompleks. Da je mera polna, pa so poskrbeli trije člani klubskega osebja, ki so se brez dovoljenja slikali s pokalom lige prvakov in ga pri tem poškodovali.

Čeprav naj bi bila to prva tatvina, do katere je prišlo v Chelseajevem vadbenem kompleksu, so se nogometaši v preteklosti že večkrat pritožili, da je iz njihovi denarnic izginil denar, a tega niso mogli nikoli dokazati.