Real po dolgem času doma ugnal Barcelono in se veselil prve letošnje lovorike

Na novinarsko konferenco po tekmi je Jose Mourinho poslal svojega pomočnika Aitorja Karanko, ki je bil seveda zadovoljen z zmago nad večnim rivalom, ki ga je Real doma nazadnje premagal leta 2008, nato pa nanizal sedem tekem brez uspeha.

“Ekipa je odločno krenila po zmago že od prve minute in tekma se je po dobrem začetku obrnila v našo smer. Kmalu smo dosegli zadetka, še lažje pa smo zadihali po rdečem kartonu Adriana. Ustvarili smo si kar precej priložnosti, zato mislim, da je predvsem glede na prvi polčas naša zmaga povsem zaslužena, saj je rezultat prava slika dogodkov na igrišču,“ je dejal Karanka, ki meni, da bi si Real zaslužil celo višjo zmago.

“Če bi izkoristili vse priložnosti, ki smo jih imeli predvsem v prvem polčasu, bi zmagali s še bolj poštenim rezultatom. To je bila tekma za lovoriko in po porazu na prvi tekmi smo potrebovali takšen rezultat. Pomembno je, da nam je uspelo rezultat obrniti v našo korist,“ je dodal Karanka.

Modrićev debi za kraljevi klub kot iz sanj

Hrvaški reprezentant Luka Modrić, ki je v začetku tedna po dolgotrajnih pogajanjih vendarle prestopil iz Tottenhama v Real, je svoje prve minute v belem dresu dočakal že včeraj. Verjetno si niti v sanjah ni mislil, da bo za kraljevi klub debitiral na tekmi proti Barceloni, kjer bo Real zmagal in osvojil lovoriko.

Mourinho je Hrvatu priložnost ponudil v zaključku tekme, ko ga je ob ovacijah občinstva v 83. minuti poslal v igro namesto Mezuta Özila. Modrić je bil po prvem nastopu in osvojenem superpokalu seveda dobre volje. “Lahko smo ponosni na način, na katerega smo igrali. Srečen sem, ker sem Realu pomagal osvojiti prvo letošnjo lovoriko. Občutek igranja v tej ekipe je odličen. Odkar sem prišel v Madrid, je prav vse odlično. Biti del takšne ekipe in debitirati proti Barceloni pa je skoraj nepredstavljivo. Bil sem nervozen, a ko sem se prvič dotaknil žoge, sem se sprostil. Nogomet je tukaj tehnično bolj zahteven, a po prvi tekmi težko dajem prave ocene. Še naprej bom trdo delal in poskušal napredovati,“ je dejal Modrić novinarjem po svojem prvem nastopu za Real.

Ronaldo hvalil Modrića in ignoriral Messija

Nad Hrvatom je več kot očitno navdušen tudi Cristiano Ronaldo, ki se je včeraj večkrat potrudil, da je Modriću izkazal spoštovanje. Ob vstopu v igro ga je pričakal ob avt liniji in mu namenil nekaj vzpodbudnih besed, na podelitvi se mu je priklonil, na skupinski sliki s pokalom pa ga objema.

“Modrić je bil danes dober in vidi se, da nam bo koristil. Prepričan sem, da bo dober tudi v prihodnje,“ je Ronaldo na kratko komentiral Lukin prvi nastop.

Ponovno pa smo lahko videli veliko rivalstvo med Portugalcem in Lionelom Messijem, kjer ni sledi o kakšnem prijateljskem odnosu, kar sta pokazala po tekmi, ko sta se “pozabila“ pozdraviti.

Preberite tudi odzive iz Barceloninega tabora:

Xavi in Iniesta: "Tudi mi bi lahko zmagali"; Vilanova ponosen na svoje varovance