Liverpool spada med velikane angleškega nogometa, a to le zaradi zelo uspešne zgodovine kluba, v kateri so bili 18-krat angleški in petkrat evropski prvaki, v zadnjih letih pa so “redsi“ svetlobna leta oddaljeni od vrha v premierligi. Liverpool je nazadnje postal angleški prvak daljnega leta 1990 in nič ne kaže, da bi se v bližnji prihodnosti lahko znova vmešal v boj za to na Otoku zelo cenjeno lovoriko, saj je njegov zaostanek za najboljšimi moštvi vsako leto večji.

Švedski strateg Eriksson, ki je v angleškem nogometu precej prisoten, zato kapetanu Liverpoola svetuje, da si pred upokojitvijo poišče nov klub, kjer bi se lahko dokopal do edine manjkajoče lovorike. “Če želi Gerrard osvojiti premierligo, bo verjetno moral zamenjati klub. On je 'gospod Liverpool', saj je s klubom osvojil ligo prvakov, pokal Uefa, evropski in angleški superpokal, FA pokal in ligaški pokal, a veliko vprašanje je, če bo kdaj uspel osvojiti tudi angleško prvenstvo. Kot sedaj stvari stojijo, je odgovor absolutno ne,“ je črnogled Eriksson.

“Veliko stvari bi se moralo spremeniti, da bi Liverpool osvojil premierligo. Lastniki bi morali potrošiti kar precej denarja in kupiti prave igralce. Andy Carroll in Stewart Downing sta bili dragi okrepitvi, a se nista izkazala. Ko pogledam ta klub, vidim le tri vrhunske igralce – Gerrarda, Pepeja Reino in Luisa Suareza. Z mojim očetom sva bila navijača Livepoola že v osemdesetih letih, a Liverpool, ki ga vidimo danes, je daleč od vrhunske ravni. Enostavno se takemu klubu ne bi smelo zgoditi, da z 0:3 izgubi proti klubu, kot je West Bromwich,“ je kritiko zaključil Eriksson.

Liverpool je v novo sezono ponovno startal pod pričakovanji, saj se je najprej blamiral proti West Bromwichu (0:3), nato pa je doma kljub dvakratnemu vodstvu proti prvaku Cityju zapravil zmago (2:2), tako da ima po dveh krogih le točko in za vodilnim Chelseajem, ki je sicer odigral tri tekme, zaostaja že velikih osem točk in boj za naslov prvaka se že na samem začetku zdi za moštvo z Anfielda končan.