Anfield je za City že vrsto let kot zaklet, saj tu le redko zmagajo in tudi v lanski sezoni so imeli tu kar precej težav s sicer dokaj povprečnim Liverpoolom. Tudi tokrat so se domači izkazali za zelo trdožive nasprotnike, po tekmi pa so verjetno celo obžalovali zamujeno priložnost, da bi z zmago nad prvaki popravili spodrsljaj iz prvega kroga, ko so z 0:3 klonili proti West Bromwichu.

Tekmeca sta bila večino današnjega srečanja izenačena, zato je remi pošten, a precej bližje zmagi so bili domači, saj so dvakrat vodili. Prvič je Liverpool povedel v 34. minuti, ko je po podaji iz kota z glavo zadel slovaški branilec Martin Škrtel. Ob rezultatu 1:0 so igralci odšli na odmor, v nadaljevanju pa so nato gledalci videli še tri zadetke.

Najprej je City v 63. minuti s precej sreče prišel do izenačenja, ko je po nespretnem posredovanju domačega branilca Martina Kellyja v kazenskem prostoru žoga na petih metrih prišla do Yayje Toureja, ki mu je ni bilo težko zabiti v gol. A to ni zmedlo domačih, saj so kmalu spet vodili. S prostega strela z dobrih 20 metrov je v 66. minuti mojstrsko zadel Luis Suarez.

Liverpool je nato brez težav nadziral igro in vse je kazalo, da se bo City ponovno opekel na Anfieldu, a se je vendarle izvlekel vsaj z remijem. Za to pa ima največ zaslug domači branilec Škrtel, ki je v 80. minuti nepremišljeno podal žogo proti svojemu vratarju, toda to je storil precej naposrečeno in žogo je prestregel Carlos Tevez, ki nato ni imel težav premagati vratarja Pepeja Reino. Izid 2:2 se nato do konca ni več spremenil.

City ima po dveh tekmah 4 točke, Liverpool pa le eno. Prvi je Chelsea, ki je odigral že tri tekme in vse je tudi dobil.