V predtekmovanju ste dosegli tri gole, nato pa v četrtfinalu sedeli na klopi. Povejte nam po pravici, kakšna je bila vaša reakcija na odločitev selektorja?

Seveda sem bil razočaran, toda v zadnjih štirih, petih letih je Miro Klose na največjih turnirjih zmeraj imel vlogo glavnega napadalca. Pred tem sem bil vesel, da sem na uvodnih tekmah to breme nosil sam. Pred četrtfinalom mi je trener povedal, da ne bom igral, toda razočaranje je trajalo kratek čas, saj med mano in Mirom ni nikakršnega rivalstva. Oba sva vrhunska napadalca in oba si želiva igrati. Prepričan sem, da bo selektor na zadnjih dveh tekmah sprejel prave odločitve.

Kako je selektor obrazložil, da boste sedeli na klopi?

Tisti, ki smo igrali v napadu prve tri tekme, smo bili že malce utrujeni. Tako so igrali tisti, ki so imeli baterije še stoodstotno napolnjene. Selektor mi je povedal, da je to odločitev težko sprejel, kot igralec pa sem jo enostavno moral sprejeti. Prepričan sem, da sta bila Tomas in Poldi prav tako razočarana, toda nogomet je moštveni šport. Kar šteje, je naša zmaga proti Grčiji.

Ali verjamete, da boste kdaj zaigrali skupaj s Klosejem?

Do zdaj ni bilo razloga, da bi igrali na ta način. Naša taktika je vrhunska. V moštvu vlada odlično vzdušje, zato ne vidim razloga, da bi morali zato spreminjati taktično postavitev.

Verjamete, da boste proti Italiji vi v začetni enajsterici?

Za Italijo se bomo ukvarjali naslednje dni, nato pa bo selektor tisti, ki bo sprejel odločitev. Prepričan sem, da v tem trenutku tudi naš selektor ne ve, kdo bo v prvi postavi.

Ste spremljali četrtfinale med Italijo in Anglijo?

Seveda. Italijani so zasluženo zmagali, saj so bili veliko boljši in bolj aktivni. Zmagati bi morali že v rednem delu. Pri streljanju enajstmetrovk jim je pomagala tudi sreča. Ko sem tekmo spremljal po televiziji, sem se malce spomnil na našo Bayernovo tekmo proti Chelseaju.

Kako močna je Italija?

Pred začetkom evropskega prvenstva sem dejal, da gre za Italijo, ki ne igra tipično italijansko. Pirlo igra vrhunsko in večina igre temelji na njemu. Cassano in Balotelli sta odlična napadalca, zelo dobro pa je do zdaj igrala tudi obramba. Kljub temu sem prepričan, da smo boljši.