Campbell, ki je za angleško izbrano vrsto zbral 73 nastopov je mnenja, da je Evropska nogometna zveza (Uefa) storila veliko napako, ker je prvenstvo dodelila Poljski in Ukrajini, saj obe državi slovita po nasilnih in rasističnih navijačih. Zato je vsem podpornikom Anglije svetoval, naj si tekme svojih ljubljencev veliko raje ogledajo kar na domačem naslonjaču.

"Ostanite doma, reprezentanco glejte po televiziji. Raje ne tvegajte, saj se znate v nasprotnem primeru v domovino vrniti v krstah. Mislim, da je Uefa storila napako, ker je Euro 2012 dodelila tema državama. Morala bi jim naročiti, naj najprej rešijo svoje probleme, šele nato naj organizirajo turnir. Ne zaslužijo si tako prestižnega tekmovanja,“ je brez dlake na jeziku dejal 37-letnik.

Prav zaradi rasizma so obisk odpovedale že številne družine temnopoltih angleških reprezentantov. Med njimi je tudi oče Alexa Oxladea-Chamberlaina, Mark, ki je nekoč tudi sam nastopal v dresu Anglije. "Številni so poročali o rasističnih grožnjah v državah, zato je preudarna odločitev, da ostanem doma.“

Na podporo najbližjih na Euru poleg Alexa Oxladea-Chamberlaina zaradi strahu pred navijači bržčas ne bosta mogla računati niti Theo Walcott ter Joleon Lescott, še poročajo angleški mediji.