Manj uspeha je imela Sisingerjeva pri prvem poskusu prodaje zemljišč in objektov na območju nekdanjega poslovnega kompleksa Color v Medvodah. Za okoli 11.800 kvadratnih metrov zemljišč, od tega tudi 6500 kvadratnih metrov prostorov v devetih objektih je bila postavljena izklicna cena slabih 3,5 milijona evrov. Nepremičnina se je prodajala v celoti, a tokrat zanimanja zanjo ni bilo.

Kot je za STA povedala stečajna upraviteljica glede na dejstvo, da je šlo za prvo dražbo, uspeha niti ni pričakovala, bo pa z dražbo po nižji ceni verjetno poskušala še enkrat, ali pa se bo odločila za nezavezujoče zbiranje ponudb, kar pa je odvisno predvsem od dogovora z bankami.

Sicer pa je v teku tudi postopek zbiranja ponudb za parkirna mesta v kompleksu Magdalena, 22. maja bo potekala nova javna dražba za vrstne hiše v naselju Brezje na Jarčevi ulici v Mariboru, v naslednjih dneh pa bo razpisala nove ponudbe za nekatera zemljišča pod vznožjem Pohorja v lasti propadlega gradbinca.

Stečaj družbe MTB je stekel 21. marca lani. Terjatve je v zakonskem roku prijavilo 395 upnikov v skupni vrednosti 96,56 milijona evrov, od katerih jih je Sisingerjeva priznala za 89,51 milijona evrov.

Stečajna upraviteljica predvideva, da bo stečajna masa podjetja razdeljena do sredine leta 2014. Stečajni postopek pa bi se lahko po njenih napovedih zaključil do konca januarja 2015.