Kot je dejala Lesjakova, bo pri zbiranju ponudb za nakup stečajnega premoženja prodajno ceno znižala. Omenjeno premoženje je stečajna upraviteljica že skušala prodati septembra in decembra lani, vendar neuspešno.

Konec tega tedna pa se bo iztekel enomesečni rok za zbiranje zavezujočih ponudb za prodajo zalog steklenih izdelkov, ki jih je Lesjakova skušala prodati že januarja letos prek javne dražbe, ki prav tako ni bila uspešna.

Različne končne steklarske izdelke iz proizvodnega programa Steklarske Nove v obsegu 121.794 kosov Lesjakova tokrat prodaja za skoraj 118.000 evrov, medtem ko jih je januarja prodajala za nekaj več kot 147.000 evrov.

Iz končnega seznama preizkušenih terjatev je razvidno, da je bilo preizkušenih 363 terjatev v skupni vrednosti 9,7 milijona evrov. Nekdanji stečajni upravitelj je priznal prednostne terjatve v višini dobre tri milijone evrov, prereka pa se prednostno poplačilo za terjatev v znesku 6702 evra. Prav tako so priznane navadne terjatve v vrednosti 2,9 milijona evrov, prereka pa se terjatev v višini 48.169 evrov.

Priznana je tudi terjatev, zavarovana z ločitveno pravico, v znesku 3,5 milijona evrov, ločitvena pravica v višini 374.946 evrov pa je prerekana. Priznana je še terjatev, zavarovana z izločitveno pravico, ki znaša 163.770 evrov, prereka pa se izločitvena pravica za terjatve v višini 161.630 evrov.