Po poročanju italijanskega časnika La Gazzetta dello Sport namerava Berlusconi opraviti razgovor z Guardiolo, ki je v petek napovedal, da po koncu sezone zapušča Barcelono. Predsednik Milana naj bi Španca poskušal prepričati, da v prihodnji sezoni postane trener milanskega velikana, to pa je hitro zmotilo največjega zvezdnika kluba.

Vest o možnosti prihoda Guardiole je pričakovano vznemerila Ibrahimovića, ki je bil pred leti član Barcelone, tam pa z omenjenim trenerjem ni bil v dobrih odnosih, zato je igral vedno manj in na koncu že po enem letu zapustil Katalonce ter odšel v Milan.

"On ali jaz," naj bi sedaj muhasti zvezdnik jasno sporočil Berlusconiju, kaj si misli o možnosti prihoda Guardiole na klop Milana.

Guardiola je sicer nekaj let že preživel v Italiji, saj je med letoma 2001 in 2003 nosil dresa Brescie in Rome. Igranja v serie A pa najbrž ni ohranil v lepem spominu, saj je bil takrat obtožen jemanja nedovoljenih poživil in je bil zaradi domnevnega uživanja nandrolona celo kaznovan za štiri mesece, a je kasneje, leta 2007, le uspel dokazati svojo nedolžnost v tem primeru.