Na prvenstvu bo Slovenija nastopila v družbi Nemčije, Islandije, Poljske, Nizozemske, Belgije, Francije in Gruzije. "Sama pričakovanja? Ni lahkega tekmeca na EP. Za nas bo vsak zelo zahteven. Katerakoli reprezentanca bo v naši skupini, se bomo nanjo temeljito pripravili, na vsaki tekmi poskušali pokazati svojo najboljšo igro, dati svoj maksimum in če bo to zadostovalo za zmago, bomo toliko bolj veseli," je uvodoma na novinarski konferenci v Ljubljani povedal Kostić, ki si je nekaj tekmecev že v živo ogledal, s Poljsko in Francijo pa je Slovenija v zadnjem obdobju tudi uspešno igrala na prijateljskih tekmah.

"V živo sem si ogledal kar nekaj tekmecev z EP. Videl sem Nemce, Nizozemce, videli smo tudi Belgijce. Prvi vtisi so, da gre za zelo kakovostne ekipe, da vse gojijo hiter, agresiven nogomet in verjamem, da kljub temu, da so bile tekme s Poljsko in Francijo prijateljske, smo pokazali zavidljivo raven znanja in verjamem, da bomo to lahko prenesli na samo igrišče, tudi ko bo šlo zares," pravi Kostić, ki je bil zelo zadovoljen z dosedanjim delom priprav, prav tako ga veseli dejstvo, da so njegovi fantje z izjemo že dlje časa poškodovanega Žana Benedičiča zdravi in igrajo v svojih klubih.

Slovenski upi bodo svoje tekmece za skupinski del tekmovanja - reprezentance bodo igrale v skupinah A in B - dobili na sredinem žrebu v Ljubljani. "Na žrebu si želim dobiti najmočnejšega tekmeca. Zakaj? Zato, ker se v skupini še da odigrati malo bolj na rezultat, na točke, je večji manevrski prostor kot v polfinalu in finalu, kjer so izločilni boji in kjer največje ekipe, govorim na papirju, praviloma ne delajo napak. Želimo si tekmecev, ki igrajo nogomet, podoben našemu. Islandija nam tradicionalno nekako ne leži, ponavadi so take ekipe za nas zahtevne. Ampak - kogar dobimo, nanj se bomo dobro pripravili in verjamem, da lahko vsakega premagamo," meni Kostić, ki bo med 9. in 12. aprilom s svojimi varovanci igral še eno pripravljalno tekmo. Že pred žrebom je jasno, da bo Slovenija igrala v skupini B, ki bo svoje tekme igrala v Mariboru in Lendavi.

"Gre za turnir zvezd prihodnosti, največjih talentov, kot pravi Evropska nogometna zveza. Verjamem, da bodo tudi letos nekateri bodoči zvezdniki nastopili na našem turnirju, kot so že v preteklosti Fernando Torres, Wayne Rooney, Cesc Fabregas in drugi," pred turnirjem pravi generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije Aleš Zavrl, ki je pojasnil, da bo devet tekem prvenstva prenašala televizijska postaja Eurosport, slovenske tekme in finale pa predvidoma tudi TV Slovenija.

Proračun prvenstva znaša 1,2 milijona evrov, kot je pojasnil Zavrl, so sredstva v celoti zagotovljena s strani Uefe, mednarodnih partnerjev in partnerjev NZS. Vstopnice bodo na voljo od 6. aprila dalje, cena pa bo enotna, 4 evre ter 2 evra za otroke. Vse organizirane skupine šol in nogometnih klubov pa bodo na tekme lahko šle brezplačno.

"Cilj NZS je izpeljati prvenstvo v skladu z mednarodnimi standardi in tako upravičiti visoka pričakovanja Uefe in slovenske javnosti ter to prvenstvo izkoristiti kot promocijo slovenskega nogometa, NZS in Slovenije kot države," je zaključil Zavrl.