Zanimivo je, da je navijače k lepšemu obnašanju pozval prav igralec, ki je v svojih časih lige NBA slovel ne le po velikem košarkarskem znanju, pač pa tudi po nepredvidljivem obnašanju ter številnih sporih s trenerji in soigralci v Minnesoti, New Jerseyju, New Yorku in Bostonu.

Ekipa Beijing Ducks potrebuje le še eno zmago za naslov prvaka, toda navijači so na zadnji tekmi z branilci naslova Guangdong Tigers na igrišče zmetali veliko predmetov in žalili košarkarje nasprotne ekipe. Pred dvema tednoma pa smo poročali o težavah Marburyja in soigralcev, ki so se v polfinalni seriji znašli v nemilosti navijačev nasprotnikove ekipe, ki moštvu iz Pekinga ni dovolilo oditi in so jih po tekmi zadrževali ujete v avtobusu.

"Zahvaljujem se vam, da nas spodbujate, a bi vas prosil, da se vzdržite kletvic in pokažete spoštovanje do gostov," je navijače nagovoril Marbury, ki ima na Kitajskem status prvega zvezdnika na in ob košarkarskih igriščih. Nad začasno domovino se je tako navdušil, da se že uči kitajsko, na roko si je dal vtetovirati pismenko s svojim imenom v kitajščini, za časnik China Daily pa piše kolumno.