Angleški The Sun piše o kaosu v slačilnici Chelseaja, saj sedaj niti igralci ne skrivajo več, da so nezadovoljni s trenerjem Villas-Boasom in javno pozivajo k njegovi menjavi, ker “tako ne gre več naprej“.

Rezultati Chelseaja so letos pod pričakovanji, saj je klub trenutno šele na petem mestu, preboj višje od četrtega mesta pa je zanje že skoraj nemogoč. Londonskemu klubu v drugi polovici prvenstva torej ostaja le še boj za mesto, ki vodi v kvalifikacije za ligo prvakov. V najelitnejšem evropskem tekmovanju so se modri sicer prebili do osmine finala, a glede na trenutno formo v dvoboju z Napolijem niti niso veliki favoriti.

Po sobotnem porazu Chelseaja proti Evertonu (0:2) je Villas-Boas zahteval sestanek z igralci in Abramovičem, kjer je prišlo do vroče razprave o tem, kdo je bolj kriv za slabe rezultate. Ruski lastnik je sprva okrcal igralce, a so ti hitro začeli z obtoževanjem trenerja in njegovih napačnih metod dela.

“Villas-Boas je bil že od začetka mnogim trn v peti. Mi smo ves čas stali ob njem in si dejali, da bomo svojega trenerja podpirali do konca sezone. Po prihodu je uvedel kar nekaj sprememb in nadejali smo se, da se bodo izkazale za dobre. No, dobri rezultati so sedaj daleč od nas in ne vemo več, kako dolgo lahko še ščitimo njegov hrbet,“ je o stanju v slačilnici dejal češki vratar Chelseaja Petr Čech.

“Mnogi igralci so že dlje časa v precepu. Razmišljamo, ali je Villas-Boas zares pravi trener za nas ali ne. Po več mesecih skupnega dela se nam sedaj zdi, da ni. Nekdo pač mora odgovarjati za slabe rezultate in vsi vemo, kdo odgovarja v 99 odstotkih takih primerov, kot je naš,“ je še dodal Čech.