Capello je odstopil po sporu z angleško zvezo, ki je pred dnevi Johnu Terryju vzela kapetanski trak v reprezentanci, s to potezo pa se selektor ni strinjal. V nedeljo je na italijanski televiziji Rai v intervjuju obsodil potezo angleške zveze in to je povzročilo spor med obema stranema.

Capello je zato moral danes na pogovor z vodilnimi ljudmi angleške zveze, kjer pa očitno niso prišli do dogovora. Še več, italijanski strateg je po sestanku nepreklicno odstopil z mesta selektorja in šokiral Anglijo.

"Poudariti moram, da se je Fabio tako na današnjem sestanku kot ves čas njegovega selektorskega dela vedel profesionalno. Sprejeli smo njegov odstop, saj smo se strinjali, da je to prava odločitev. Zahvaljujemo se mu za njegovo delo v Angliji in mu želimo vse najboljše tudi v prihodnosti," je po sestanku na Wembleyju povedal predsednik angleške nogometne zveze David Bernstein.

Anglija, ki jo bo na prijateljski tekmi proti Nizozemski 29. februarja vodil selektor reprezentance do 21 let Stuart Pearce, bo na EP 2012 igrala v skupini D skupaj s Francijo, Švedsko in z Ukrajino. Glavni favorit za Capellovega naslednika na angleški klopi je zdajšnji trener Tottenhama Harry Redknapp.