Britanska družba je sporočila, do so z delničarji Wind Hellas "sporazumno prekinili pogovore glede potencialne združitve poslovnih aktivnosti," potem ko so evropski regulatorji konkurence izrazili skrb, da združitev drugega in tretjega največjega ponudnika mobilnih storitev v Grčiji ustvarila duopol. Vodafone Greece ima sicer okoli štiri milijone mobilnih uporabnikov, Wind Hellas pa skupno štiri milijone uporabnikov mobilne in fiksne telefonije. Združeno podjetje bi bilo v normalnih tržnih razmerah vredno blizu tri milijarde evrov.

Po mnenju analitikov pa bi združitev trgu dejansko koristila, saj bi Vodafonu omogočila učinkovitejše poslovanje in znižanje stroškov, zaradi česar bi lahko uspešneje tekmoval z vodilnim grškim operaterjem Hellenic Telecommunications Organisation (OTE), ki je v lasti Deutsche Telekoma.

Vodafone je že novembra odpisal vrednost svoje grške dejavnosti za 450 milijonov funtov (540 milijonov evrov), kot razlog pa je navedel težavne tržne razmere in slabši denarni tok kot posledica obsežnih popustov. Že v letu 2010 je družba pod vodstvom izvršnega direktorja Vittoria Colaa vrednost grške dejavnosti znižala za 800 milijonov funtov.

Evropske telekomunikacijske družbe si sicer ogledujejo prevzemne priložnosti in si prizadevajo za konsolidacijo panoge, s čimer želijo znižati stroške in se tako spopasti s stagnacijo števila novih uporabnikov ter naraščajočimi stroški investicij v infrastrukturo, ki je vse bolj obremenjena zaradi novih tehnologij in velike količine prenešenih podatkov zaradi vse večje priljubljenosti pametnih telefonov.