Delničarji bodo odločali o predlogu, da se v šestih mesecih od dneva skupščine vložijo tožbe za povrnitev škode v zvezi z vodenjem posameznih poslov družbe, ki je v družbi nastala kot posledica kršitve dolžnosti članov organov vodenja in/ali nadzora, je zapisano v sklicu skupščine, ki ga je uprava Telekoma Slovenije danes objavila na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Revizorska družba Deloitte je namreč v posebni reviziji vodenja nekaterih poslov v obdobju od leta 2006 do marca 2011 v družbah skupine Telekom Slovenije ugotovila vrsto škod, katerih ocenjena vrednost gre v milijone evrov. Tako naj bi pri nakupu 75-odstotnega deleža družbe Ipko na Kosovem nastalo vsaj za 3,86 milijona evrov škode. Škodo, ki je nastala pri prodaji deleža Ipka Factor banki in izvršitvi dogovorjene opcije, pa revizorji ocenjujejo na 8,34 milijona evrov.

V zvezi z nakupom družbe On.net v Makedoniji so revizorji ugotovili, da ta ni bil voden dovolj transparentno, a da kakšna škoda pri tem ni nastala. Delničarji bodo sicer na skupščini odločali tudi o podpori že vložene tožbe in nadaljevanju postopka v primeru vodenja poslov nakupa in poslovanja družbe On.net iz Skopja.