V zadnjih nekaj sezonah ni lahko biti nogometaš madridskega Reala. Zmage navajenim zvezdnikom iz španske prestolnice porazov proti največjemu tekmecu ni lahko trpeti, nemoč proti Kataloncem pa očitno še posebej slabo prenaša Pepe.

Naturalizirani Portugalec, znan po svoji grobosti, je zaradi nešportnih potez že nekajkrat povzročil zgražanje športne javnosti, umazanih trikov pa se je polastil tudi sinoči. 28-letnik je najprej hlinil udarec v obraz, že nekaj minut kasneje pa s svojim čevlji namerno pohodil roko Lionela Messija.

Ob grobem prekršku storjenem v 68. minuti srečanja ravnodušni niso ostali niti njegovi stanovski kolegi, ki so tekmo spremljali prek televizijskih ekranov. "Pepe, kakšen idiot,“je na svojem twitter profilu zapisal Wayne Rooney, z njegovo opazko pa se je strinjal tudi Arsenalov nogometaš Jack Wilshere: "Pepe je pravi bednik.“

Prekršek razumljivo ni pustil ravnodušne niti Messijeve soigralce. "Prekršek je bil brutalen, a ga sodnik ni opazil,“ je po tekmi dejal Xavi, medtem ko sta Jose Mourinho in Josep Guardiola priznala, da prekrška nista videla.

Prekršek Pepeja, ki je ostal nekaznovan, so obsodili tudi pri sicer Realu naklonjeni Marci. Pri španskem športnem časniku so zato pozvali predsednika galaktikov Florentina Pereza, naj se čim prej odkriža nogometaša, ki s svojimi potezami ne brani čast in ugled kraljevega kluba.