Na novinarski konferenci po včerajšnjem derbiju med Realom in Barcelono se je široko smejalo trenerju Kataloncev, ki so mu varovanci prinesli že osmo zmago nad Realom, odkar je pred tremi leti in pol prevzel trenersko službo pri Barceloni.

"Nikoli nismo prišli na Santiago Bernabeu brez igre. Moja ekipa si je tukaj vedno ustvarjala priložnosti in tako je bilo tudi tokrat. Poskušali smo in uspeli. Navdušen sem nad predstavo svojih igralcev. Bili smo zelo hrabri," je dejal Guardiola.

Trener aktualnih španskih in evropskih prvakov kljub veliki napaki svojega vratarja, ki je Realu prinesla zadetek že v 21. sekundi tekme, ne dvomi v kvalitete Victorja Valdesa. "Napake se dogajajo, a meni je bolj pomembno, da je Valdes po napaki nadaljeval mirno, kot da se ni nič zgodilo. To kaže na njegovo moč in na moč celotne ekipe."

Guardiola pa kljub sladki zmagi ostaja na trdnih tleh in se zaveda, da je prvenstvo še dolgo, šampanjec pa se odpira na koncu. "Real se bo pobral. Za zmago v Madridu moraš odigrati zelo dobro tekmo in nam je to uspelo. A vsi se zavedamo, da bo Real že v soboto po gostovanju v Sevilli verjetno spet pred nami na lestvici."

Zadovoljstva po zmagi pa včeraj ni mogel skriti niti predsednik Barcelone Sandro Rosell. "Čeprav bo to morda zvenelo nekoliko nekorektno, moram reči, da smo jih premagali brez kakršnihkoli težav. Vedno je veliko zadovoljstvo, biti na čelu tega kluba, danes pa je to zadovoljstvo še večje. Čestitam tudi vsem našim navijačem."

Rosell zaradi neugodnega začetka tekme ni bil pretirano zaskrbljen: "To je bila smola za nas, a kaj takega se lahko zgodi v kateremkoli delu tekme. No, ko smo zavladali na terenu in imeli veliko posest žoge, naši vezni igralci pa so prevzeli kontrolo nad igro, se je tekma lahko končala samo na en način - na tak, kot se je."